Melco Oil: Ανανεώθηκε έως το 2028 η άδεια εμπορίας αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων

Melco Oil: Ανανεώθηκε έως το 2028 η άδεια εμπορίας αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων
Παρασκευή, 10/11/2023 - 06:16

Ανανεώθηκε έως το Νοέμβριο του 2028 από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η άδεια εμπορίας αφορολόγητων ναυτιλιακών καυσίμων της Melco Oil, η οποία δραστηριοποιείται στην αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων και στην παραγωγή λιπαντικών.

Η αποθήκευση και διακίνηση καυσίμων συνίσταται στην αποθήκευση καυσίμων εσωτερικής αγοράς ιδιοκτησίας της HelleniQ Energy (ELPE) στις εγκαταστάσεις της Melco Oil και στη φόρτωσή τους σε βυτιοφόρα οχήματα πελατών της HelleniQ Energy. Ουσιαστικά, λόγω της εγγύτητας της εγκατάστασης της Melco στα ΕΛΠΕ και των δυνατοτήτων τροφοδότησης που παρέχουν οι υπόγειοι αγωγοί της μεταξύ τους σύνδεσης, η εγκατάσταση αποτελεί σημείο αποθήκευσης και πώλησης καυσίμων της HelleniQ Energy προς τους πελάτες της.

Οι εγκαταστάσεις της Melco Oil βρίσκονται στον Ασπρόπυργο Αττικής και η δραστηριότητα της παραγωγής λιπαντικών της εταιρείας βασίζεται στην παραγωγή των λιπαντικών του Ομίλου Aegean, στην παραγωγή λιπαντικών του Ομίλου Chevron και στην παραγωγή λιπαντικών για λογαριασμό τρίτων και πώληση βασικών λαδιών.

Ο κύκλος εργασιών της Melco Oil ανήλθε τη χρήση 2022 σε 28,3 εκατ. ευρώ έναντι 21 εκατ. ευρώ στη χρήση 2021, ήτοι 35% αυξημένος. Η εν λόγω αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στις αυξημένες τιμές των εμπορευμάτων και προϊόντων που πραγματοποίησε η εταιρεία, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί μερικώς και το 2023.

Η αύξηση του κύκλου εργασιών είχε ως αποτέλεσμα η εταιρεία να παρουσιάσει αύξηση στα κέρδη προ φόρων σε 4 εκατ. ευρώ, έναντι 2,36 εκατ. ευρώ το 2021. Οι λειτουργικές ταμειακές ροές της εταιρίας τόσο κατά τη χρήση 2022 όσο και κατά τη χρήση 2021 ήταν θετικές.