Αζερμπαϊτζάν: Διπλασιάζει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έως το 2027

Αζερμπαϊτζάν: Διπλασιάζει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έως το 2027
Eurokinissi
Τρίτη, 25/04/2023 - 18:28

Την πρόθεσή του να διπλασιάσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη έως το 2027, επιβεβαίωσε το Αζερμπαϊτζάν. Την ανακοίνωση αυτή έκανε στη Βουλγαρία ο Πρόεδρος της χώρας, Ιλχάμ Αλίεφ, όπως μεταδίδει η ελληνοβουλγαρική ραδιοφωνία.

Ο Ιλχάμ Αλίεφ ήταν ειδικός προσκεκλημένος στην τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεννόησης για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των φορέων εκμετάλλευσης των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου της Βουλγαρίας, Bulgartransgaz, της Ρουμανίας, Transgaz, της Ουγγαρίας, FGSZ, της Σλοβακίας, Eustream και της κρατικής Εταιρείας Πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν, SOCAR.

Το Μνημόνιο αφορά στην πρωτοβουλία του Δακτυλίου Αλληλεγγύης (Solidarity Ring ) που προτείνει η Βουλγαρία, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των προμηθειών φυσικού αερίου στην Ευρωπαϊκή Ένωση. «Το μνημόνιο θα αυξήσει τη συνδεσιμότητα μεταξύ των χωρών και θα αυξήσει τη χωρητικότητα των δικτύων μεταφοράς φυσικού αερίου τους», δήλωσε ο Πρόεδρος της γειτονικής χώρας Ρούμεν Ράντεφ, υπό την αιγίδα του οποίου γίνεται η συνάντηση.