Γαλλία: Πακέτο «μαμούθ» ύψους 45 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση

Γαλλία: Πακέτο «μαμούθ» ύψους 45 δισ. ευρώ για την ενεργειακή κρίση
Unsplash
Πέμπτη, 15/09/2022 - 19:23

Πακέτο «μαμούθ» ύψους 45 δισ. ευρώ για τη στήριξη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση εξήγγειλε η πρωθυπουργός της Γαλλίας Ελιζαμπέτ Μπορν.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Le Monde, το ποσό αυτό ισοδυναμεί σχεδόν με τα χρήματα που έχουν δαπανηθεί από το φθινόπωρο του 2021 για όλα τα μέτρα στήριξης της αγοραστικής δύναμης.

«Για να αποφύγουμε τις αυξήσεις στα τιμολόγια φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας για τα νοικοκυριά, οι οποίες δεν θα ήταν βιώσιμες, πρόκειται να επεκτείνουμε, το 2023, τον μηχανισμό της ασπίδας των τιμολογίων για όλα τα νοικοκυριά, τις κοινωνικές κατοικίες, τις μικρές επιχειρήσεις και τους μικρότερους δήμους», δήλωσε χθες παρουσιάζοντας τις προτάσεις η Μπορν.

«Με την τιμολογιακή ασπίδα, η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας θα περιοριστεί στο 15% για τους Γάλλους αντί για 120%», υπενθύμισε η πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως οι μαζικές αυξήσεις που αναφέρθηκαν ως παραδείγματα «δεν είναι θεωρητικές, είναι η πραγματικότητα αυτού που βιώνουν δεκάδες εκατομμύρια νοικοκυριά στη Μεγάλη Βρετανία, την Ιταλία ή τη Γερμανία».