Γαλλία: Μόνο το 2% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο μπορεί να καλύψει

Γαλλία: Μόνο το 2% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο μπορεί να καλύψει
Unsplash
Τετάρτη, 27/07/2022 - 18:43

Μόνο το 2% των αναγκών της Γερμανίας σε φυσικό αέριο μπορεί να καλύψει η Γερμανία σύμφωνα με το Reuters.

Συγκεκριμένα, η Γαλλία είναι σε θέση να προμηθεύει την Γερμανία με 20 terawatt/ώρες φυσικού αερίου, δηλαδή το 2% της γερμανικής κατανάλωσης, κατά την διάρκεια των χειμερινών μηνών εάν χρειασθεί, δήλωσαν γάλλοι αξιωματούχοι του ενεργειακού τομέα.
Η αξιοποίηση του φυσικού αερίου από την Μόσχα ως οικονομικού και πολιτικού όπλου κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναδείξει την εξάρτηση της ΕΕ και κυρίως της Γερμανίας από το ρωσικό αέριο, οδηγώντας σε αναζήτηση εναλλακτικών ενεργειακών πόρων.
Η Γερμανία, η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπη και ο μεγαλύτερος εισαγωγέας ρωσικού φυσικού αερίου, έχει πληγεί ιδιαιτέρως από τις περικοπές παροχής από τα μέσα του Ιουνίου και προετοιμάζεται για όλα τα σενάρια, μεταξύ των οποίων και της πλήρους διακοπής των εξαγωγών από τη Μόσχα.
Σήμερα άλλωστε η ροή του φυσικού αερίου μέσω του γερμανικού Nord Stream μειώθηκε σήμερα στο 20% της μέγιστης δυναμικότητας του αγωγού, όπως είχε ανακοινωθεί, εντείνοντας τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ελλείψεων τον ερχόμενο χειμώνα.
Η Gazprom είχε ανακοινώσει την Δευτέρα τον υποδιπλασιασμό των καθημερινών παραδόσεων μέσω του Nord Stream, επικαλούμενη "επιχείρηση συντήρησης σε μία τουρμπίνα".