Μιχ. Κατρίνης: Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την κλιματική κρίση

Μιχ. Κατρίνης: Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου για την κλιματική κρίση
Παρασκευή, 29/09/2023 - 10:21

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ήδη να έρθει μια taskforce με εμπειρία ευρωπαϊκή και να συντονίσει όλα τα έργα, όχι μόνο αποκατάστασης, αλλά και θωράκισης.

Το μοντέλο πολιτικής προστασίας και την αποκατάσταση των μεγάλων καταστροφών από τις πλημμύρες σχολίασε μεταξύ άλλων ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος ΑλλαγήςΜιχάλη Κατρίνηστον REAL FM και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου

Θα ήθελα να εκφράσω την συμπαράστασή μου στους ανθρώπους που για ακόμη μία φορά βιώνουν μία ανείπωτη καταστροφή, η οποία αλλάζει άρδην την καθημερινότητά τους, ενώ το κράτος αποδεικνύεται αδύναμο να δράσει προληπτικά και να δράσει στοιχειωδώς, ανέφερε ο κ. Κατρίνης.

Η πολιτική προστασία, τόνισε, θα πρέπει να είναι θέμα γενικότερης συνεννόησης και συναίνεσης, γιατί ο τομέας της πολιτικής προστασίας υπερβαίνει τον πολιτικό κύκλο της τετραετίας μιας κυβέρνησης.

Θα πρέπει να υπάρξει ένας σοβαρός σχεδιασμός και όχι απλώς πρωτοβουλίες επικοινωνιακού χαρακτήρα, όπως το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση πριν από δύο χρόνια και αποδείχθηκε κενό περιεχομένου.

Οι κάτοικοι της Εύβοιας, που είχαν πληγεί από τις πυρκαγιές και βιώνουν και σήμερα τις καταστροφές από τις πλημμύρες, πώς μπορούν να εμπιστευτούν τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος εξαγγέλλει, αλλά δεν υλοποιεί;

Το ΠΑΣΟΚ πρότεινε ήδη να έρθει μια taskforce με εμπειρία ευρωπαϊκή και να συντονίσει όλα τα έργα, όχι μόνο αποκατάστασης, αλλά και θωράκισης. Εθνικός στόχος πρέπει να είναι η συγκρότηση ενός ευρωπαϊκού ταμείου, το οποίο θα ενισχύει τα κράτη μέλη, εφόσον η κλιματική κρίση ήρθε για να μείνει. Άρα θα πρέπει να υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση, από την στιγμή που η κυβέρνηση δεν μπόρεσε ούτε σε προληπτικό ούτε σε επιτελικό επίπεδο να διαχειριστεί το θέμα αποτελεσματικά. Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ προτείνουμε λύσεις, γιατί οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να νιώθουν ανασφάλεια στην καθημερινότητά τους, όσον αφορά τα ακραία καιρικά φαινόμενα.