Τρύφωνας Αλεξιάδης: Παραμύθια τα περί μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό κόμβο

Τρύφωνας Αλεξιάδης: Παραμύθια τα περί μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό κόμβο
Πέμπτη, 08/12/2022 - 13:50

Καλώς ή κακώς δεν είμαστε χώρα που παράγει. Δεν μπορούμε να παράγουμε ενέργεια, πέρα από αυτή που παράγουμε από αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες.

Για την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση μίλησε ο αν. Τομεάρχη Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και πρώην αν. Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξη στη Valuenews.gr και τη δημοσιογράφο Γιώτα Χατζηθεοδώρου.

Ακρίβεια – Ενεργειακή κρίση

«Το θέμα δεν είναι τι λέει η Ν.Δ., ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, το θέμα είναι το τι λέει η κοινωνία. Το τι λένε οι φορείς, το τι λένε τα Επιμελητήρια, οι Εμπορικοί Σύλλογοι, οι επιχειρηματίες, οι πολίτες. Δεν θα βρείτε τον πιο φανατικό ψηφοφόρο της Νέας Δημοκρατίας, που να λέει ότι η Κυβέρνηση τα κάνει καλά. Η Κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι ενώ είχε προειδοποιηθεί έγκαιρα από εμάς δεν πήρε μέτρα. Να σας θυμίσω τις αρχές του 2022, όταν δημοσιογράφος τόλμησε να ρωτήσει τον Υπουργό επί της ...Αναπτύξεως για το θέμα της ακρίβειας, ο Υπουργός μάλωσε τη δημοσιογράφο, της επιτέθηκε λέγοντάς της τι είναι αυτά που ρωτάς, διότι στην Ελλάδα δεν κάνει να ρωτάς τέτοια πράγματα πρέπει να ρωτάς μόνο τις στημένες ερωτήσεις και η Κυβέρνηση ενώ μπορεί να πάρει μέτρα για να αντιμετωπίσει την ακρίβεια δεν τα παίρνει. Η ακρίβεια είναι κάτι το οποίο, όταν έρχεται δεν φεύγει εύκολα. Να σας θυμίσω ότι το μπουκαλάκι νερό σκαρφάλωσε στα 50 λεπτά και έχει μείνει πάρα πολλά χρόνια εκεί και μάλλον δεν θα κατέβει. Όταν λοιπόν το κουλούρι που έκανε 50 λεπτά, πουλιέται 80 και 90 λεπτά σε κάποιους φούρνους αντιλαμβάνεστε ότι έχουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις».

Παραμύθια τα περί μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό κόμβο

«Πόσα χρόνια ακούτε αυτά τα παραμύθια περί μετατροπής της χώρας σε ενεργειακό κόμβο; Τα ακούμε πάρα πολλά χρόνια. Στη δύσκολη λοιπόν κατάσταση που βρεθήκαμε μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία αποδείχθηκε ότι δεν ίσχυαν όλα αυτά που έλεγαν και το θέμα της ενέργειας, επειδή έχει σχέση και με Γεωπολιτικές εξελίξεις μπορεί τη μια στιγμή να σε οδηγήσει στο πάνω μέρος του κύματος και την άλλη στον βυθό. Θέλει μεγάλη προσοχή. Καλώς ή κακώς δεν είμαστε χώρα που παράγει. Δεν μπορούμε να παράγουμε ενέργεια, πέρα από αυτή που παράγουμε από αιολικά πάρκα και ανεμογεννήτριες. Να αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να δουν το πώς μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση που μπορεί να γίνει και δεν γίνεται. Και το άλλο είναι το πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα των πολιτών. Με αυτά που κάνει η Κυβέρνηση δεν απαντά στα προβλήματα των πολιτών, απαντά πιο πολύ στα θέματα των επιχειρήσεων».