Η στρατηγική της LG για το μέλλον: Δημιουργική Ανακύκλωση vs Ανακύκλωση

Η στρατηγική της LG για το μέλλον: Δημιουργική Ανακύκλωση vs Ανακύκλωση
Δευτέρα, 19/02/2024 - 13:20

Τώρα, περισσότερο από ποτέ, οι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναγνωρίζουν πόσο μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη. Καθώς η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη παραμένουν βασικά θέματα στην επικαιρότητα, υπάρχει μια συλλογική ευθύνη και η LG Electronics έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να αναζητήσει λύσεις.

Από την αξιοποίηση της τεχνολογίας αιχμής μέχρι τη μείωση των εκπομπών άνθρακα και αερίων και την αύξηση της ενεργειακής απόδοσης σε όλα τα προϊόντα μας, όπως το LG InstaView™ με έως και 32% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας, η εταιρία είναι αποφασισμένη να παίξει τον ρόλο που της αναλογεί. Η προτεραιοποίηση των βιώσιμων υλικών έχει δώσει τη θέση της στα προγράμματα ανακύκλωσης και δημιουργικής ανακύκλωσης, τα οποία ωφελούν τόσο τον πλανήτη όσο και τους καταναλωτές.

Δημιουργική ανακύκλωση vs. Ανακύκλωσης

Για να δούμε γιατί η δημιουργική ανακύκλωση και η ανακύκλωση είναι και οι δύο σημαντικές από περιβαλλοντικής απόψεως, ας ρίξουμε μια ματιά στις διαφορές.

Τι είναι η δημιουργική ανακύκλωση;

Η δημιουργική ανακύκλωση, είναι η επαναχρησιμοποίηση των πεταμένων αντικειμένων ή υλικών για τη δημιουργία καινούργιων. Αποκτώντας μεγαλύτερη δημοτικότητα στον κόσμο της τεχνολογίας, προσφέρει νέα πνοή στα προϊόντα που έχουν φτάσει στο τέλος της διάρκειας ζωής τους.

Μερικά δημοφιλή παραδείγματα δημιουργικής ανακύκλωσης περιλαμβάνουν τη χρήση υφάσματος ως συσκευασία δώρου ή τη δημιουργία ενός σκελετού κρεβατιού από παλέτες. Η δημιουργική ανακύκλωση μπορεί επίσης να αναφέρεται στην επισκευή και την ανακατασκευή μιας απαρχαιωμένης συσκευής σε καινούργιο προϊόν.

Τι είναι η ανακύκλωση;

Μια έννοια που υπάρχει από πολύ νωρίτερα, η ανακύκλωση είναι μια βιομηχανική διαδικασία που περιλαμβάνει την καταστροφή των αποβλήτων προκειμένου να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο. Αυτό μπορεί να είναι το ίδιο προϊόν ξανά ή ένα τελείως διαφορετικό προϊόν, το οποίο χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά.

Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε εξοικειωμένοι με την ανακύκλωση στο σπίτι, αλλά δεν έχει να κάνει μόνο με τενεκεδάκια και μπουκάλια.

Διερεύνηση των προσπαθειών της LG για δημιουργική ανακύκλωση έναντι ανακύκλωσης

Με τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δεσμεύονται όλο και περισσότερο στην ιδέα της ανακύκλωσης, η LG διερευνά τρόπους για να συνεισφέρει.

Υπηρεσία ανακύκλωσης επιστροφής

Ένα τέτοιο μέτρο έχει οδηγήσει την εταιρία να συνεργάζεται με επιχειρήσεις ανακύκλωσης σε όλη την Ευρώπη ώστε να μπορούν οι πελάτες να κανονίσουν τη συλλογή και στη συνέχεια την ανακύκλωση των ανεπιθύμητων ηλεκτρικών ειδών.

Αυτή η υπηρεσία επιστροφής και ανακύκλωσης δεν προσφέρεται μόνο για τα ηλεκτρονικά είδη, αλλά επίσης για συσκευασίες και μπαταρίες. Για το άμεσο μέλλον, η LG έχει θέσει έναν στόχο να χρησιμοποιήσει περίπου 600.000 τόνους ανακυκλωμένου πλαστικού έως το 2030.

Δωρεά δένδρων για «Βιώσιμη Ζωή»

Η LG υποστηρίζει την προώθηση της «Βιώσιμης Ζωής» μέσω διαφόρων πρωτοβουλιών με περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η LG συνεργάστηκε με τον οργανισμό One Tree Planted για να φιλοξενήσει μια εκδήλωση δενδροφύτευσης στην IFA 2023 ώστε να μετριαστούν οι εκπομπές άνθρακα και να βελτιωθεί η ποιότητα του αέρα.

Περισσότεροι από 2.200 συμμετέχοντες ψήφισαν υπέρ της δημιουργίας χώρων πρασίνου στις αστικές περιοχές και, ως απόδειξη της δέσμευσής της, η LG θα συνεισφέρει 3.000 δένδρα για την υποστήριξη αυτού του σκοπού.

Δημιουργική ανακύκλωση έναντι ανακύκλωσης στην IFA 2023

Στο πλαίσιο του θέματος Βιώσιμη Ζωή, Χαρά για Όλους, η LG αποκάλυψε στην IFA 2023 μια ευρεία γκάμα νέων προϊόντων . Η εκδήλωση παρουσίασε πολλά εκθέματα, τα οποία επικεντρώνονται γύρω από τη ζωή και κατανάλωση, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

Εργαστήριο δημιουργικής ανακύκλωσης

Προκειμένου να βοηθήσει τους επισκέπτες να καταλάβουν τη διαδικασία παραγωγής η Upcycling Workshop Zone προσέφερε στους παρευρισκόμενους πρακτική κατανόηση της διαφοράς μεταξύ της δημιουργικής ανακύκλωσης και ανακύκλωσης με την «πρόκληση του πλαστικού κόμπου». Αυτή η δραστηριότητα περιλάμβανε τη χρήση κομματιών πλαστικού, τα οποία παρήγαγε το Κέντρο Ανακύκλωσης Chilseo της LG, προσφέροντας στους συμμετέχοντες έναν διασκεδαστικό τρόπο για να φτιάξουν κάτι καινούργιο από τα «απορρίμματα».

Δημιουργική ανακύκλωση συσκευών σε νέες λύσεις για το σπίτι

Με εκατομμύρια οικιακές συσκευές να φτάνουν στο τέλος της διάρκειας ζωής τους κάθε χρόνο, γίνεται μια διαρκώς εντεινόμενη προσπάθεια να μετατραπούν σε ολοκαίνουργιες συσκευές.

Αστική εξόρυξη

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η LG δίνει στα προϊόντα μια νέα πνοή είναι χρησιμοποιώντας την «αστική εξόρυξη», που περιλαμβάνει την ανάκτηση και διαλογή των πρώτων υλών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία καινούργιων προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει υλικά όπως το πλαστικό, ο σίδηρος και τα μη σιδηρούχα μέταλλα.

Κυκλοφορία πόρων με το Κέντρο Ανακύκλωσης της LG

Ένα ακόμα σημαντικό έργο δημιουργικής ανακύκλωσης παρουσιάστηκε το 2021 όταν το Κέντρο Ανακύκλωσης της LG στη Νότια Κορέα υλοποίησε ένα κυκλικό πρόγραμμα πόρων. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή πρώτων υλών από οικιακές συσκευές που έχουν απορριφθεί. Αφού γίνει σχολαστική διαλογή και επεξεργασία των υλικών, τα κομμάτια μετατρέπονται στη συνέχεια σε εξαρτήματα καινούργιων συσκευών με οικολογικό χαρακτήρα.

Η LG υπολογίζει ότι μέχρι το 2030 θα έχει ανακτήσει περίπου οκτώ εκατομμύρια τόνους συσκευών που είναι εκτός λειτουργίας για τον σκοπό της εξόρυξης υλικών από τότε που ξεκίνησε το πρόγραμμα το 2006.

Συσκευασία με οικολογική συνείδηση

Θέτουμε στόχους για την αύξηση της χρήσης φιλικού προς το περιβάλλον χαρτιού και ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των παρακάτω:

  • Χρήση 100% φιλικού προς το περιβάλλον χαρτιού στη συσκευασία
  • Συσκευασία προϊόντων μικρού και μεσαίου μεγέθους σε καλούπια που κατασκευάζονται από ανακυκλωμένο χαρτοπολτό
  • Αύξηση της χρήσης των ανακυκλωμένων υλικών στο σύνολο της παραγωγής

Οι λεπτομέρειες πίσω από αυτούς τους στόχους καθορίζονται επί του παρόντος, καθώς τα διαφορετικά προϊόντα απαιτούν διαφορετικούς οδικούς χάρτες και διαδικασίες.

Επαναχρησιμοποιούμενα και ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασίας

Προβλέποντας μια πιο μινιμαλιστική χρήση των υλικών και μια αυξημένη εστίαση στην επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση, όλες οι οικιακές συσκευές της LG, όπως τα air conditioners, θα έχουν σύντομα συσκευασία με οικολογικό χαρακτήρα. Στόχος είναι η χρήση συνθετικών υλικών συσκευασίας να μειωθεί κατά περίπου 19 τόνους ετησίως από την LG.

Κάποια συγκεκριμένα προϊόντα έχουν πιστοποιηθεί για τη χρήση ανακυκλωμένων υλικών, συμπεριλαμβανομένων των σειρών LG OLED evo και LG XBOOM.6 Τα soundbar της LG παράγονται επίσης με γνώμονα το περιβάλλον και όλα τα καινούργια μοντέλα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ύφασμα από το 2022.

Συσκευασία που εξοικονομεί χαρτί

Η ποσότητα του χαρτιού που χρησιμοποιείται για τη συσκευασία μιας εξωτερικής μονάδας έχει επίσης μειωθεί από 2.950g σε 300g, αυτό έχει σημαντική επίπτωση, καθώς περίπου 85 τόνοι χαρτιού έχουν εξοικονομηθεί ετησίως.

Προσπάθειες για το μέλλον, από την πηγή μέχρι το σημείο της πώλησης

Η LG κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλλει στην προστασία του πλανήτη, από τη μείωση της ποσότητας του άνθρακα που χρησιμοποιείται κατά την παραγωγή και απόρριψη των προϊόντων μέχρι τη χρήση φιλικών προς το περιβάλλον υλικών για τη δημιουργία των προϊόντων και των συσκευασιών, καθώς και την ανακύκλωση των επαναχρησιμοποιούμενων ανταλλακτικών.

Έχοντας μελετήσει προσεκτικά κάθε βήμα της διαδικασίας, είτε πρόκειται για τον σχεδιασμό, τη συσκευασία, την παράδοση, τη χρήση, την απόρριψη είτε για την ανάκτηση ενός προϊόντος, η LG θέλει να διασφαλίσει τη βελτίωση ολόκληρου του κύκλου ζωής ενός προϊόντος. Και κάνοντάς το αυτό, το μέλλον του πλανήτη γίνεται λίγο πιο φωτεινό.