Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ξεκινά η διαδικασία μελετών αποκατάστασης των καταγεγραμμένων και μη ΧΑΔΑ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Ξεκινά η διαδικασία μελετών αποκατάστασης των καταγεγραμμένων και μη ΧΑΔΑ
Τρίτη, 27/12/2022 - 09:29

Θετική ανταπόκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ερώτημα της Περιφέρειας για το εάν «προτίθεται να προβεί στη σύνταξη μελετών για την αποκατάσταση καταγεγραμμένων και μη ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκινά αμέσως την διαδικασία για την εκπόνηση μελετών αποκατάστασης των καταγεγραμμένων και μη ΧΑΔΑ. Αυτό γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, ενημερώνοντας ότι η εξέλιξη αυτή προκύπτει μετά την θετική ανταπόκριση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ερώτημα που επανειλημμένα είχε θέσει η Περιφέρεια στο εν λόγω υπουργείο, εάν δηλαδή αυτό «προτίθεται να προβεί στη σύνταξη μελετών για την αποκατάσταση καταγεγραμμένων και μη ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια είχε απευθύνει στο υπουργείο το πιο πάνω σχετικό ερώτημα από τον Αύγουστο του 2021 και επανήλθε τον περασμένο Νοέμβριο, δηλώνοντας -σε αυτό το τελευταίο έγγραφό της- ότι «σε περίπτωση αδυναμίας του υπουργείου θα θέλαμε να αναλάβουμε εμείς ως Περιφέρεια την εκπόνηση των μελετών αποκατάστασης των ΧΑΔΑ της χωρικής αρμοδιότητάς μας».