Η FARIA Renewables στους "νικητές" της 2ης ανταγωνιστικής διαδικασίας για standalone μπαταρίες

Η FARIA Renewables στους "νικητές" της 2ης ανταγωνιστικής διαδικασίας για standalone μπαταρίες
Παρασκευή, 16/02/2024 - 11:18

Το έργο έχει μέγιστη ισχύ 49,9MW, εγγυημένη χωρητικότητα 100MWh και θα τεθεί σε λειτουργία έως τις 31.12.2025.

Η FARIA Renewables πιστή στον στρατηγικό της σχεδιασμό και στους στόχους που έχει θέσει για την ανάπτυξη του portfolio της, μέσω της BAT SΟLAR, εταιρείας 100% συμφερόντων της, πέρασε με επιτυχία, βάση της προσφοράς της, στον 2ο διαγωνισμό για standalone μπαταρίες. Το έργο έχει μέγιστη ισχύ 49,9MW, εγγυημένη χωρητικότητα 100MWh και θα τεθεί σε λειτουργία έως τις 31.12.2025.

Η FARIA Renewables έχει ενσωματώσει στη στρατηγική της – ως βασικό πυλώνα – την αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας γνωρίζοντας ότι, αποτελεί σημαντική παράμετρο για την επίτευξη της ενεργειακής μετάβασης και την αποτελεσματικότερη διείσδυση των έργων ΑΠΕ στο δίκτυο.

Η FARIA Renewables αυτή τη στιγμή έχει υπό ανάπτυξη χαρτοφυλάκιο έργων που ξεπερνάει τα 2.500MW, σε διάφορες φάσεις ωριμότητας. Επιπρόσθετα, βρίσκεται σε αναζήτηση ώριμων έργων ή και χαρτοφυλακίων έργων ΑΠΕ, Αιολικών και Φωτοβολταϊκών, με όρους σύνδεσης ή κοντά στο να λάβουν όρους σύνδεσης, με σκοπό την αγορά τους κι ανάπτυξή τους.

Τέλος, με το βλέμμα στο μέλλον, μελετάει έξυπνες, καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις που, από τη μία θα βελτιώσουν τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου της, και από την άλλη θα ενισχύσουν περεταίρω τη βιωσιμότητα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνδυαστικά με την αειφόρο ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών.