Ξεκινά το πρόγραμμα Κινούμαι – Ηλεκτρικά 2

Ξεκινά το πρόγραμμα Κινούμαι – Ηλεκτρικά 2
Πέμπτη, 14/07/2022 - 07:39

Ξεκινά το πρόγραμμα Κινούμαι – Ηλεκτρικά 2. Tο ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου φθάνει το 30%, με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ.

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τη Δευτέρα αναμένεται να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας, ενώ εντός της εβδομάδας θα δημοσιευθεί η ΚΥΑ του προγράμματος.

Σύμφωνα με τις μέριμνες του προγράμματος το ποσοστό επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικού αυτοκινήτου φθάνει το 30%, με μέγιστο ποσό τις 8.000 ευρώ.· Η απόσυρση του παλιού οχήματος επιβραβεύεται με 1.000 ευρώ, ενώ η αγορά του έξυπνου οικιακού φορτιστή με 500 ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης για τα ηλεκτρικά ποδήλατα παραμένει στο 40% και το μέγιστο ποσό επιδότησης θα είναι 800 ευρώ. Για την αγορά ηλεκτρικών δικύκλων και τρικύκλων κατηγορίας L5e έως και L7e προβλέπεται επιδότηση 40% με μέγιστο ποσό επιδότησης 3.000 ευρώ. Το ποσοστό επιδότησης για τα ηλεκτρικά δίκυκλα L1e έως L4e παραμένει στο 20% και το μέγιστο ποσό επιδότησης θα είναι 800 ευρώ. Ειδικά για την προμήθεια ηλεκτρικών οχημάτων του συνόλου της κατηγορίας L θα επιδοτείται προαιρετικά ως μέρος του βασικού εξοπλισμού του οχήματος η αγορά δεύτερης μπαταρίας με ποσό 300 ευρώ.

Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τα φυσικά πρόσωπα είναι το

Αντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας των ωφελουμένων,

β. Έγγραφο πιστοποίησης ΑΦΜ (Εκκαθαριστικό εφορίας ή εκτύπωση των στοιχείων μέσω του www.gsis.gr) των ωφελουμένων,

γ. Έντυπο Ε1 ή μισθωτήριο συμβόλαιο από το www.gsis.gr ή Ε9, από τα οποία θα προκύπτει ότι ο ωφελούμενος έχει δικαίωμα εγκατάστασης και είναι ιδιοκτήτης/μισθωτής του σημείου,

δ. Άδεια κυκλοφορίας προς απόσυρση οχήματος (στην περίπτωση που δηλώνει απόσυρση) προγενέστερη της 01.01.2013 και απόδειξη καταβολής τελών κυκλοφορίας τρέχοντος έτους.

ε. Επίσημη προσφορά η οποία θα φέρει υπογραφή και σφραγίδα του προμηθευτή για το όχημα που θα επιλεγεί. στ. Επίσημη προσφορά για το σημείο επαναφόρτισης και τον τύπο που επιλέγεται σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην προκήρυξη της Δράσης,

ζ. Τυποποιημένη Υπεύθυνη Δήλωση των ωφελουμένων, η οποία θα περιλαμβάνεται στον οδηγό δράσης για την βεβαίωση ότι έλαβε γνώση των όρων του προγράμματος και αποδοχή τους.

η. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας / συγκυριότητας Υπεύθυνη Δήλωση, με την δηλώνουν την συναίνεση τους για να καθίσταται ο ένας συγκύριος εξουσιοδοτημένο πρόσωπο και εκχωρούν την απαίτηση τους στον συγκύριο (στην περίπτωση απόσυρσης). (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙΙ)

θ. Γνωμάτευση Πιστοποίησης της Αναπηρίας όπως έχει εκδοθεί από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (μόνον για Άτομα με Αναπηρία)

ι. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης που να πιστοποιεί το ότι ο ωφελούμενος εντάσσεται στην κατηγορία των πολυτέκνων.

Τελευταία τροποποίηση στις 14/07/2022 - 11:38