Κίνα: Ετήσια Αύξηση 5,7% της Παραγωγής μη Συμβατικού Φ. Αερίου στην Σάνζι το α' Εξάμηνο

Κίνα: Ετήσια Αύξηση 5,7% της Παραγωγής μη Συμβατικού Φ. Αερίου στην Σάνζι το α' Εξάμηνο
Τρίτη, 25/07/2023 - 10:29

H παραγωγή μη συμβατικού φυσικού αερίου στην επαρχία Σάνζι που βρίσκεται στα βόρεια της Κίνας κατέγραψε ετήσια αύξηση 5,7% στα 6,82 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα στο πρώτο εξάμηνο του 2023, πετυχαίνοντας ένα νέο ιστορικό ρεκόρ για την αναφερόμενη περίοδο, όπως ανακοίνωσαν χθες οι τοπικές αρχές.

Η Σάνζι είναι η κινεζική επαρχία με τη μεγαλύτερη παραγωγή άνθρακα, ενώ επίσης διαθέτει μεγάλα αποθέματα μη συμβατικού φυσικού αερίου, όπως η εξόρυξη μεθανίου από κοιτάσματα άνθρακα, το φυσικό αέριο από αμμόλιθο και το σχιστολιθικό αέριο, σύμφωνα με το επαρχιακό γραφείο στατιστικής.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μέχρι το τέλος του 2020, η αναφερόμενη κινεζική επαρχία είχε συσσωρευμένες ποσότητες αποδεδειγμένων γεωλογικών αποθεμάτων μη συμβατικού φυσικού αερίου που ξεπερνούσαν τα 1,06 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Η Σάνζι έχει ως στόχο να εξελιχθεί σε μία εθνική βάση μη συμβατικού φυσικού αερίου για την Κίνα, με την υλοποίηση του 14ου πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος (2021-2025).