Στη Ζαπορίζια ο Ζελένσκι - Συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του ΙΑΕΑ

Στη Ζαπορίζια ο Ζελένσκι - Συναντήθηκε με τον Επικεφαλής του ΙΑΕΑ
Τρίτη, 28/03/2023 - 08:35

Στην περιφέρεια της Ζαπορίζια βρέθηκε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, επιθεωρώντας "την πρώτη γραμμή" στο νότιο μέτωπο. Εκεί, σε ένα υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στην περιοχή, συναντήθηκε και με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας

«Περιφέρεια της Ζαπορίζια. Θέσεις στην πρώτη γραμμή. Έχω την τιμή να βρίσκομαι εδώ σήμερα, στο πλευρό των στρατιωτών μας», έγραψε ο Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegram, συνοδεύοντας το μήνυμά του με ένα βίντεο στο οποίο διακρίνεται να δίνει μετάλλια σε στρατιώτες. «Ευχαριστώ που προστατεύετε το κράτος μας και εμάς όλους. Ευχαριστώ για την προστασία των σπιτιών μας, της εδαφικής μας ακεραιότητας και της ζωής στην Ουκρανία», δήλωσε όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ουκρανικής προεδρίας.

Ο Ζελένσκι μετέβη στο διοικητήριο της επιχειρησιακής ομάδας στρατευμάτων για την περιφέρεια της Ζαπορίζια, όπου και πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τους στρατιωτικούς αξιωματούχους της περιφέρειας, ενώ την περασμένη εβδομάδα, μετέβη στην περιφέρεια της Χερσώνας, που έχει καταληφθεί εν μέρει από τη Ρωσία, στην Μπαχμούτ, το επίκεντρο των μαχών στην ανατολική Ουκρανία, καθώς και στην περιφέρεια του Χαρκόβου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας Ραφαέλ Γκρόσι στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, συζητήθηκε η κατάσταση στον κατεχόμενο από τον ρωσικό στρατό πυρηνικό σταθμό.

«Είχα με τον Ζελένσκι μια πλούσια ανταλλαγή απόψεων για την προστασία του χώρου και των εργαζομένων του», έγραψε στο Twitter συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία των δύο ανδρών. Γκρόσι και Ζελένσκι μετέβησαν ακόμα και στον χώρο ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Δνείπερο, υπεύθυνο να τροφοδοτεί τον πυρηνικό σταθμό, που έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό και τακτικά υφίσταται διακοπές ρεύματος.