Τερματίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι της TotalEnergies

Τερματίζουν τις απεργίες οι εργαζόμενοι της TotalEnergies
Πέμπτη, 20/10/2022 - 15:05

Οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να απεργούν σε δύο μόνο εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Σύμφωνα με δηλώσεις εκπροσώπου του συνδικάτου CGT, υπήρξε τερματισμός των απεργιών στην πλειονότητα των εγκαταστάσεων της TotalEnergies, ενώ μόνο οι εργάτες της πρωινής βάρδιας στα διυλιστήρια της Νορμανδίας και της Φεϊζέν συνεχίζουν την κινητοποίηση.

Αυτή τη στιγμή, ένα στα πέντε πρατήρια βενζίνης στη Γαλλία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ελλείψεις καυσίμων, όμως οι προμήθειες βελτιώνονται καθώς η κυβέρνηση αύξησε τις εισαγωγές και επίταξε μέρος του προσωπικού έπειτα από σχεδόν τέσσερις εβδομάδες απεργιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ολιβιέ Βεράν δήλωσε σχετικά: «Βλέπουμε τελευταία μια σημαντική βελτίωση της κατάστασης», προσθέτοντας όμως πως οι αρχές θα συνεχίσουν τις επιτάξεις «για όσο είναι απαραίτητο».

Μέχρι το μεσημέρι πάντως δεν αποκλείεται η κατάσταση στις δύο εγκαταστάσεις όπου συνεχίζεται η απεργία να αλλάξει, όταν οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν πριν από την έναρξη της νέας βάρδιας και θα ψηφίσουν αν θα συνεχίσουν την κινητοποίηση.

Το συνδικάτο CGT, το οποίο ζητούσε αύξηση 10%, δεν ενέκρινε τη συμφωνία, όμως η διάθεση για συνέχιση της απεργιακής κινητοποίησης φαίνεται να μειώνεται.