Απειλές Πούτιν: Θα παγώσετε με ολικό black out στην ενέργεια

Απειλές Πούτιν: Θα παγώσετε με ολικό black out στην ενέργεια
Τετάρτη, 07/09/2022 - 13:52

Υπογράμμισε πως η ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων θυσιάζεται για τις κυρώσεις, ενώ οι φτωχότερες χώρες χάνουν την πρόσβαση σε τρόφιμα.

Νέες απειλές από τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος προειδοποίησε για παγκόσμια επισιτιστική κρίση ενώ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή φυσικού αερίου, πετρελαίου, λιγνίτη και πετρελαίου θέρμανσης στην Ευρώπη αν τελικά επιβληθεί πλαφόν στις τιμές.

«Δώστε μας τουρμπίνες και ο Nord Stream θα ανοίξει αύριο. Αλλά δεν θα μας δώσουν τίποτα», σχολίασε όπως μεταδίδει το Bloomberg. Η Δύση έχει στήσει ένα αδιέξοδο με τις κυρώσεις, συνέχισε.

Απάντησε πως δεν έχουν νόημα οι κατηγορίες της Δύσης πως η Ρωσία εργαλειοποιεί την ενέργεια. Υπογράμμισε πως η ποιότητα ζωής των Ευρωπαίων θυσιάζεται για τις κυρώσεις, ενώ οι φτωχότερες χώρες χάνουν την πρόσβαση σε τρόφιμα. Πρόσθεσε δε, πως η Δύση θα παγώσει. «Δεν θα παρέχουμε απολύτως τίποτα εάν αυτό έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντά μας», τόνισε.

«Δεν θα προμηθεύσουμε φυσικό αέριο, πετρέλαιο, άνθρακα, πετρέλαιο θέρμανσης - δεν θα προμηθεύσουμε τίποτα».

Ο ρώσος πρόεδρος μίλησε σήμερα, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Ανατολικό Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Βλαδιβοστόκ.

Αναλυτικότερα, ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως η χώρα του κέρδισε, δεν έχασε στη σύγκρουση της Ουκρανίας και πως μέσω αυτής θα ξεκινήσει ένα νέο, κυριαρχικό μονοπάτι που θα αποκαταστήσει την παγκόσμια επιρροή της.

Ο Πούτιν θεωρεί ολοένα και περισσότερο τη σύγκρουση στην Ουκρανία, την οποία αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ως σημείο καμπής στην ιστορία της χώρας του. Είπε ακόμη πως η Δύση αποτυγχάνει και πως το μέλλον είναι στην Ασία.