Η Shell έκλεισε το Prelude LNG στη Δυτική Αυστραλία λόγω απεργίας

Η Shell έκλεισε το Prelude LNG στη Δυτική Αυστραλία λόγω απεργίας
Τετάρτη, 13/07/2022 - 11:46

Η εγκατάσταση Prelude FLNG παράγει 3,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) LNG, 1,3 mtpa συμπυκνώματος και 0,4 mtpa υγραερίου.

Η Shell διακόπτει την παραγωγή στην πλωτή εγκατάσταση υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) Prelude στα ανοιχτά της Δυτικής Αυστραλίας, αφού οι συνδικαλιστές εργαζόμενοι απέρριψαν την τελευταία προσφορά της μεγάλης εταιρείας για τη βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας.

Εκπρόσωπος της Shell δήλωσε στο πρακτορείο Anadolu ότι η παραγωγή στη μονάδα FLNG Prelude που διαχειρίζεται η Shell ανεστάλη προσωρινά στις 11 Ιουλίου, λόγω των απαγορεύσεων εργασίας που ισχύουν επί του παρόντος στο πλαίσιο προστατευόμενης βιομηχανικής δράσης από μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων Αυστραλίας και του Συνδικάτου Ηλεκτρολόγων που απαγορεύουν τις δραστηριότητες απόληψης.

"Μέχρι να αρθούν οι απαγορεύσεις για την παραλαβή φορτίων και να μπορέσει να επανεκκινήσει με ασφάλεια η μονάδα, το προσωπικό που απαιτείται για την εκτέλεση κρίσιμων για την ασφάλεια λειτουργιών θα παραμείνει στο πλοίο, ενώ όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν αποστρατευθεί", δήλωσε.

'Η Shell αναγνωρίζει το δικαίωμα όλων των εργαζομένων να ασκούν τα δικαιώματά τους, συμπεριλαμβανομένου του δικαιώματος συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Η ασφάλεια και η ευημερία των ανθρώπων στα εργοτάξιά μας παραμένουν η ύψιστη προτεραιότητά μας", πρόσθεσε.

Η εγκατάσταση Prelude FLNG που λειτουργεί υπό τη διαχείριση της Shell είναι μια υπεράκτια εγκατάσταση ανάπτυξης που παράγει φυσικό αέριο από ένα απομακρυσμένο κοίτασμα περίπου 475 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά του Broome στη Δυτική Αυστραλία.

Η εγκατάσταση Prelude FLNG παράγει 3,6 εκατομμύρια τόνους ετησίως (mtpa) LNG, 1,3 mtpa συμπυκνώματος και 0,4 mtpa υγραερίου.

Η εγκατάσταση λειτουργεί από τη Shell σε κοινοπραξία με την INPEX (17,5%), την KOGAS (10%) και την OPIC (5%).

Τελευταία τροποποίηση στις 13/07/2022 - 13:16