Στο εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας ο Κυρ. Μητσοτάκης
Eurokinissi
Δευτέρα, 13/02/2023 - 14:04

Το εργοτάξιο της νέας Σήραγγας Κλεισούρας, στη Βέργα Καστοριάς, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός στα πλαίσια της περιοδείας του στη Δυτική Μακεδονία, όπου ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών από τον Υφυπουργό υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και τον πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΑΚΤΩΡ» Γιώργο Συριανό.

Το έργο, που ήταν ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Καστοριάς, της Εορδαίας και του Αμύνταιου, αφορά στην κατασκευή της νέας Επαρχιακής Οδού Καστοριάς - Πτολεμαΐδας, μήκους 10,4 χιλιομέτρων, στο τμήμα από το ρέμα Κώτουρη έως τα όρια της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Συγκεκριμένα, περιλαμβάνει το κομβικό τμήμα της Σήραγγας Κλεισούρας, μήκους 1,36 χιλιομέτρων, τέσσερις ανισόπεδες διαβάσεις, μία γέφυρα και άλλες επιμέρους παρεμβάσεις.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο νέος άξονας, συνολικού προϋπολογισμού 71 εκατομμυρίων ευρώ, θα αναβαθμίσει την οδική ασφάλεια και τις ενδοπεριφερειακές μετακινήσεις, βελτιώνοντας ουσιαστικά τις συνδέσεις ανάμεσα στις πόλεις της περιοχής και μειώνοντας τη διάρκεια και το κόστος των διαδρομών.

Να σημειωθεί ότι το τεχνικό έργο συμβασιοποιήθηκε τον Οκτώβριο και εκτιμάται ότι θα παραδοθεί στην κυκλοφορία προς τα τέλη του 2025.

Τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του συνόδευαν ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών και βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Υποδομές Γιώργος Καραγιάννης, οι βουλευτές Κοζάνης της ΝΔ, Στάθης Κωνσταντινίδης, Παρασκευή Βρυζίδου και Γιώργος Αμανατίδης, ο βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Γιάννης Αντωνιάδης, η Γενική Γραμματέας Υποδομών Μαρία-Έλλη Γεράρδη, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης και η Διευθύντρια του Γραφείου του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 13/02/2023 - 20:17