Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ κάτω από τα 10 λεπτά η κιλοβατώρα

Το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ κάτω από τα 10 λεπτά η κιλοβατώρα
Παρασκευή, 01/03/2024 - 08:11

Κάτω από τα 10 λεπτά πέφτει το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Μάρτιο. Ερχονται σήμερα επίσημες ανακοινώσεις για μειώσεις από όλους τους παρόχους.

Κάτω από τα 10 λεπτά πέφτει το πράσινο τιμολόγιο της ΔΕΗ για το Μάρτιο. Οι επίσημες ανακοινώσεις έρχονται σήμερα, καθώς και ο πίνακας σύγκρισης τιμών από τη ΡΑΕ. Σημαντικές μειώσεις αναμένονται και στην περίπτωση των εναλλακτικών προμηθευτών.

Στα πράσινα τιμολόγια οι τιμές αναμένεται να κινηθούν κατά 15% χαμηλότερα από τον Φεβρουάριο, γύρω στα 9 λεπτά/κιλοβατώρα μεσοσταθμικά (από 13,3 λεπτά) και στα κίτρινα κυμαινόμενα κάτω από τα 9 λεπτά/κιλοβατώρα – και μάλιστα για τα κίτρινα ex ante (με προγνωστοποίηση της τιμής χρέωσης) μέχρι και κάτω από τα 8 λεπτά/κιλοβατώρα, ύστερα από μια σημαντική μείωση.

Οι μειώσεις στις τιμές ρεύματος που αναμένεται να ανακοινώσουν μέχρι αργά σήμερα το απόγευμα οι πάροχοι είναι αποτέλεσμα αφενός της συνεχιζόμενης αποκλιμάκωσης της τιμής του φυσικού αερίου και των μηχανισμών τιμολόγησης που εφαρμόζουν οι πάροχοι, βάσει νόμου στην περίπτωση των πράσινων τιμολογίων και βάσει κώδικα προμήθειας για τα κίτρινα κυμαινόμενα.

Τον Μάρτιο εκτιμάται ότι θα αρχίσει να αυξάνεται και ο ρυθμός μετακίνησης των καταναλωτών από τα πράσινα στα κίτρινα τιμολόγια, η τιμή των οποίων θα συνεχίζει να υποχωρεί όσο διαρκεί η πορεία αποκλιμάκωσης της τιμής του φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος.