ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η Γενική Συνέλευση έδωσε το πράσινο φως για να ζήσουν αυτοί υπέροχα κι εμείς πολύ πολύ χειρότερα

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Η Γενική Συνέλευση έδωσε το πράσινο φως για να ζήσουν αυτοί υπέροχα κι εμείς πολύ πολύ χειρότερα
Τρίτη, 19/12/2023 - 13:53

Ένα βήμα πιο κοντά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση και ένα βήμα πιο μακριά από τους εργαζόμενους, έφερε τη ΔΕΗ η τελευταία Γενική Συνέλευση των μετόχων, που έλαβε αποφάσεις για σαρωτικές και καθοριστικές αλλαγές για το μέλλον της Eπιχείρησης.

Η ΔΕΗ που ξέραμε ανήκει στο παρελθόν. Ούτε καν τα γράμματα Δ Ε Η ανταποκρίνονται στο νέο της προφίλ.

Όσα η περιοχή μας έχει δώσει από το 1950, γίνονται παρελθόν.

Οι κοινωνίες μας θα γίνουν παρελθόν και θα ξεχαστούν.

Με τις ευλογίες της Κυβέρνησης, που χαμογελά με τις εξελίξεις, την ώρα που οι κοινωνίες καταρρέουν και οι πολίτες έχουν φθάσει στην απόγνωση, κάθε μέρα με τον πιο σκληρό τρόπο, διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο τις δυσμενέστατες συνέπειες της απολιγνιτοποίησης.

Δυσμενείς είναι για την περιοχή μας και τους εργαζόμενους.

Για άλλους, όλα μια χαρά και μάλιστα με το παραπάνω.

Το κομμάτι της εμπορικής δραστηριότητας, που τόσος ντόρος γίνεται τον τελευταίο καιρό, παίρνει σάρκα και οστά, αφού η ΔΕΗ μπορεί πλέον να εμπορεύεται και να πουλά συναφή προϊόντα και υπηρεσίες, προϊόντα τεχνολογίας, να δραστηριοποιείται στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και κάπου μέσα σε όλα αυτά, θα πουλά και ρεύμα.

Η Γενική Συνέλευση των μετόχων, καταργώντας την εκπροσώπηση των εργαζομένων από το ΔΣ της επιχείρησης και μεταβιβάζοντας αρμοδιότητες στην ιεραρχία, δημιουργεί πλέον μια διαφορετική ΔΕΗ, που εδραιώνεται πλέον ως πολυεθνική εταιρία.

Ο κύβος ΜΟΛΙΣ ερρίφθη, δημιουργώντας πεδίο, ώστε να βάλουν χέρι σε πολλά περισσότερα πράγματα, που θα ευνοούν τους λίγους ΚΑΙ θα θίγουν βάναυσα τους καταναλωτές.

Για τις χαμηλές τιμές του ηλεκτρικού και την μέριμνα για τα ασθενέστερα στρώματα ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ καθώς, προφανέστατα, είναι αδύνατο να εξασφαλιστούν από μια επιχείρηση που έχει ως φιλοσοφία τα μεγάλα κέρδη.