Γ. Καββαθάς: Αναγκαίο το πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας

Γ. Καββαθάς: Αναγκαίο το πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας
Τρίτη, 31/05/2022 - 07:00

Την ανάγκη επανεξέτασης του τρόπου υπολογισμού των τιμών στην ενέργεια αλλά και την επιβολή πλαφόν στην λιανική και την χονδρική τιμή, υπογράμμισε κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας Γιώργος Καββαθάς, στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Κατασκευαστών της Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Κατασκευαστών Αλουμινίου-Σιδήρου (ΠΟΒΑΣ), το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ επεσήμανε το δύσκολο περιβάλλον για τις επιχειρήσεις εξαιτίας των επιπτώσεων από την αύξηση του κόστους της ενέργειας και τόνισε ότι αν και η κυβέρνηση έχει λάβει μια σειρά μέτρων 5 δισ. ευρώ, αυτά δεν φτάνουν για να μπορέσουν να ενισχύσουν επιχειρήσεις και νοικοκυριά τα οποία καλούνται να σηκώσουν το βάρος των ανατιμήσεων.

«Ζούμε μια πολυεπίπεδη κρίση, η οποία έχει επιβαρυνθεί ιδιαίτερα μετά και τον πόλεμο στην Ουκρανία», ανέφερε ο κ. Καββαθάς προσθέτοντας ότι κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα που και πότε μπορεί να σταματήσουν οι πληθωριστικές πιέσεις. Μάλιστα, επεσήμανε ότι η αλλαγή του τρόπου και του μίγματος υπολογισμού της τιμής της ενέργειας θα πρέπει να είναι ο στόχος για την λύση του προβλήματος και πως είναι αναγκαία η επιβολή πλαφόν, τόσο στην χονδρική όσο και στη λιανική τιμή της ενέργειας.

Ο πρόεδρος, στην διάρκεια της ομιλίας του μετέφερε επίσης τους χαιρετισμούς του προεδρείου της ΓΣΕΒΕΕ και υπογράμμισε ότι η ΠΟΒΑΣ αποτελεί μια πρωτοπόρα Ομοσπονδία, ιδιαίτερα στον εκπαιδευτικό τομέα, ενώ εξήρε την προσπάθεια που καταβάλει τα τελευταία είκοσι χρόνια.