Εκκλησία vs Πολιτείας για το γάμο ομοφύλων: Την Τρίτη οι αποφάσεις της Ιεραρχίας

Εκκλησία vs Πολιτείας για το γάμο ομοφύλων: Την Τρίτη οι αποφάσεις της Ιεραρχίας
Κυριακή, 03/03/2024 - 07:33

Στο τραπέζι και η πρόταση να μην προσκληθεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Κυριακή της Ορθοδοξίας και να αναβληθεί η λαμπρή τελετή, καθώς και να μην παραστούν Αρχιεπίσκοπος και Μητροπολίτες στις παρελάσεις για την 25η Μαρτίου!

Διαστάσεις λαμβάνει η σύγκρουση της Εκκλησίας με την Πολιτεία για το γάμο των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία! "Η Ιεραρχία δεν το βάζει κάτω: Ετοιμάζει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων", έγραφε (ΕΔΩ) η στήλη την 1η Μαρτίου.

Οι αποφάσεις, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, θα ληφθούν στην Ιεραρχία την προσεχή Τρίτη. Στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν και οι προτάσεις να μην προσκληθεί φέτος η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Κυριακή της Ορθοδοξίας και, συνεπώς, να μην πραγματοποιηθεί (για πρώτη φορά) ο λαμπρός εορτασμός της συγκεκριμένης μεγάλης θρησκευτικής εορτής! Ταυτόχρονα, στο τραπέζι βρίσκεται πάντα η πρόταση να μην παραστούν την επομένη ημέρα (η Κυριακή της Ορθοδοξίας πέφτει φέτος την 24η Μαρτίου) ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες στις παρελάσεις για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, κάτι που επίσης δεν θυμόμαστε να έχει προηγούμενο στην ιστορία της χώρας.

Η εισήγηση του Αρχιεπισκόπου στη συνεδρίαση της Ιεραρχίας για το συγκεκριμένο θέμα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, ωστόσο θεωρείται βέβαιον ότι η αντίδραση της Εκκλησίας στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων και την τεκνοθεσία θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη!

Αυτή τη φορά, άλλωστε, δεν είναι μόνο οι πιέσεις των "σκληρών Μητροπολιτών", αλλά είναι και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος που θεωρεί πως στο συγκεκριμένο θέμα εξαπατήθηκε από το μέγαρο Μαξίμου. Και μπορεί ο Αρχιεπίσκοπος, "ήπιος εκ χαρακτήρος", να απέρριψε πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο των ομοφύλων τις εισηγήσεις για ...λαοσυνάξεις και για συγκέντρωση των υπογραφών, τώρα όμως είναι ο ίδιος που πιστεύει ότι η Εκκλησία θα πρέπει να αποστείλει ένα σαφές μήνυμα εναντίον του γάμου των ομοφύλων και της τεκνοθεσίας, αλλά και εναντίον της αγνόησής της από την πολιτεία!

Το μήνυμα της Εκκλησίας αναμένεται να επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα του γάμου των ομοφύλων, κάτι που η κυβέρνηση ουδόλως επιθυμεί ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, καθώς εκτιμάται ότι θα ενταθούν οι απώλειες στα δεξιά της, ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα, με νέα ενίσχυση της Νίκης του Νατσιού, αλλά και της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, ενώ εντύπωση προκαλεί ότι ανιχνεύεται πλέον στις δημοσκοπήσεις και το κόμμα ...Λατινοπούλου!

Στο παρασκήνιο, πάντως, εντείνονται οι ζυμώσεις ώστε είτε οι αποφάσεις της Ιεραρχίας να είναι "απαλές", είτε να αφορούν το ...σύνολο του πολιτικού χώρου, ώστε να μη θιγεί πρωτίστως η κυβέρνηση!

Ωστόσο το θέμα για την Εκκλησία είναι -όπως τονίζουν αρμόδιες εκκλησιαστικές πηγές- "ταυτοτικό" και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει ούτε διαπραγμάτευση, ούτε κάποια "συναλλαγή" με την πολιτεία, όπως θα επιθυμούσε το Μαξίμου. Εν αναμονή λοιπόν των αποφάσεων της Ιεραρχίας!