Η Ιεραρχία δεν το βάζει κάτω: Ετοιμάζει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων!

Η Ιεραρχία δεν το βάζει κάτω: Ετοιμάζει νέα επίθεση στην κυβέρνηση για το γάμο των ομοφύλων!
Παρασκευή, 01/03/2024 - 07:05

Εντός του μήνα οι αποφάσεις- Μεγάλες πιέσεις στον μετριοπαθή Ιερώνυμο που θεωρεί το θέμα "ταυτοτικό" και δεν κάνει πίσω!

Έξω δείχνει να πέφτει το μέγαρο Μαξίμου στην εκτίμηση πως με την ψήφιση του νόμου για το γάμο των ομοφύλων οι αντιδράσεις θα κοπάσουν και το θέμα θα ξεχαστεί!
Η Εκκλησία εξακολουθεί να αισθάνεται προσβεβλημένη από την ψήφιση του νόμου και δεν σκοπεύει να σταματήσει τις αντιδράσεις της ώσπου ο νόμος αλλάξει!

Με ένα δημοσίευμά της το περασμένο η "Καθημερινή" ανέφερε πως ως μια αντίδραση για τον πολιτικό γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών ο Αρχιπίσκοπος εξετάζει να μην παραστεί στο εθιμοτυπικό γεύμα που οργανώνεται από την Προεδρία της Δημοκρατίας για την Κυριακή της Ορθοδοξίας και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

Κύκλοι της Αρχιεπισκοπής με τους οποίους συνομίλησε η στήλη, ανέφερε πως καμία τέτοια σκέψη δεν έχει οριστικοποιηθεί, ωστόσο το προσεχές διάστημα θα εκδηλωθεί αντίδραση της Εκκλησίας, η οποία ακόμα μελετάται. "Ο γάμος των ομοφύλων ζευγαριών και η τεκνοθεσία είναι ταυτοτικό ζήτημα και ως εκ τούτου οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν μέχρι το νομοσχέδιο ...ξεψηφιστεί" σημείωσε χαρακτηριστικά. Επειδή δε το θέμα είναι ταυτοτικό είναι φανερό πως δεν μπορεί να υπάρξει μια "συναλλαγή" της κυβέρνησης με την Ιεραρχία, όπως επιδιώκει το Μαξίμου! Επιπλέον, οι "σκληροί" της Εκκλησίας, μετά και την απόρριψη των προτάσεών τους για "λαοσυνάξεις" και για συλλογή υπογραφών που απορρίφθηκαν, δεν διανοούνται καν πως δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις το επόμενο διάστημα.

Οι αντιδράσεις Ιεραρχών κατά βουλευτών που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο δείχνουν και το κλίμα που επικρατεί στην Εκκλησία, με Μητροπολίτες -όπως αποκάλυψε η στήλη- να στηρίζουν σχεδόν ανοιχτά το κόμμα της Νίκης, αλλά και ενισχύονται και άλλα κόμματα, κυρίως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου!