Restart με μεγάλο ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης!

Restart με μεγάλο ανασχηματισμό μετά τις ευρωεκλογές ετοιμάζει ο Μητσοτάκης!
Παρασκευή, 09/02/2024 - 06:47

Σημείο- κλειδί των αλλαγών ο υπουργός που θα σταλεί για Επίτροπος!- Το Μαξίμου χρησιμοποιεί τις επικείμενες αλλαγές και ως "απειλή" για να ψηφίζουν οι βουλευτές νομοσχέδια, αλλά και έναντι των μελών της κυβέρνησης που διαφωνούν με τον γάμο των ομοφύλων!

Η πληροφορία έχει διασταυρωθεί από πολύ αρμόδιες πηγές και δεν μένουν παρά λίγοι μήνες να επιβεβαιωθεί και στην πράξη: Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου -και σε κάθε περίπτωση πριν τη ΔΕΘ του Σεπτεμβρίου- ο πρωθυπουργός προγραμματίζει μεγάλο ανασχηματισμό στην κυβέρνησή του.

Οι λόγοι είναι προφανείς:

-Οι αλλαγές θα αποτελούν restart (επανεκκίνηση) για την κυβέρνηση, καθώς αναμένεται η ΝΔ να έχει σημαντική πτώση των ποσοστών της, κάτι στο οποίο συμφωνούν όλοι σχεδόν οι δημοσκόπηση με βάση τα στοιχεία που βρίσκουν στις μετρήσεις που πραγματοποιούν!

-Η νέα κυβέρνηση χρειάζεται προκειμένου ο πρωθυπουργός να δείξει πως έλαβε τα μηνύματα της κάλπης, αλλά και ότι ξεκινάει αντεπίθεση πάνω σε συγκεκριμένο σχέδιο, με χρησιμοποίηση και νέων προσώπων, με στόχο να πετύχει μια νέα νίκη στις εθνικές εκλογές σε τρία χρόνια, εφόσον εξαντληθεί η τετραετία!

Ο ορισμός, όπως όλα δείχνουν, του Γιώργου Γεραπετρίτη για τη θέση του Επιτρόπου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα αποτελεί μια από τις αφορμές για τον ανασχηματισμό, ακόμα και αν στη θέση του υπουργού Εξωτερικών προβιβαστεί η αναπληρώτρια υπουργός Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.

Είναι δε εντυπωσιακό πως το Μαξίμου χρησιμοποιεί τον επικείμενο ανασχηματισμό και ως "απειλή" προς τους βουλευτές του κόμματος προκειμένου να κινητοποιηθούν -και να σταματήσουν ορισμένοι τη "λευκή απεργία"- στη μάχη των ευρωεκλογών, αλλά και ως μοχλό πίεσης προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός όσων "γαλάζιων" δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο για το γάμο των ομοφύλων:

-Τα μέλη της κυβέρνησης που προσανατολίζονται να μην υπερψηφίσουν λαμβάνουν ήδη προειδοποιήσεις πως ακόμα και αν ο πρωθυπουργός δεν ζητήσει άμεσα την παραίτησή τους, "θα έχει υπόψη του τη στάση τους στο συγκεκριμένο θέμα! Με άλλα λόγια "αν δεν ψηφίσετε δεν θα είστε στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα"!

-Αντίστοιχη προειδοποίηση λαμβάνουν και βουλευτές που αρνούνται την υπερψήφιση: "Με αυτή σας τη στάση πώς θα γίνετε υπουργοί;".

Η εκτίμηση, πάντως, είναι πως μετά τις ευρωεκλογές και εφόσον επιβεβαιωθούν οι δημοσκοπήσεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα χρειαστεί να θωρακίσει το κόμμα του πρωτίστως από την ακροδεξιά -και υπό αυτή την έννοια θα χρειαστεί περισσότερο τους διαφωνούντες- με πρώτο τον Μάκη Βορίδη!

Αλλά επί αυτών η στήλη θα επανέλθει άμεσα!