Γάμος ομοφύλων: Αρχίζει η μάχη των τριών εβδομάδων

Γάμος ομοφύλων: Αρχίζει η μάχη των τριών εβδομάδων
Δευτέρα, 22/01/2024 - 06:43

Την Τρίτη αναμένεται να κυριαρχήσει η μάχη κυβέρνησης με εκκλησία- Πρόβλημα ο αριθμός των "γαλάζιων" που δεν θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο!

Και ...επισήμως από την Τρίτη ξεκινάει ο ...πόλεμος για το γάμο των ομοφύλων, καθώς συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο που θα εγκρίνει το νομοσχέδιο -και, άρα, θα ξεκαθαριστεί το τι θα πράξει ο πρωθυπουργός με τους υπουργούς και τους υφυπουργούς που δεν θα το ψηφίσουν- αλλά και η Διαρκής Ιερά Σύνοδος που θα αποφασίσει τη στάση της έναντι αυτού.

Το μέγαρο Μαξίμου επιχειρεί έως τα μέσα περίπου του Φεβρουαρίου που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο να πείσει τους διαφωνούντες βουλευτές (που αυτή τη στιγμή ίσως ξεπερνούν ακόμα και τους πενήντα) να το υπερψηφίσουν ή, έστω να επιλέξουν την αποχή που προτείνει ο πρωθυπουργός και όχι την καταψήφιση που προτείνει ο Αντώνης Σαμαράς.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, αντιθέτως, θα εκδώσει ανακοινωθέν εναντίον τόσο του γάμου όσο και της τεκνοθεσίας, θα αποστείλει επιστολή προς το σύνολο των βουλευτών με την οποία εμμέσως πλην σαφώς θα τους καλεί να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο, ενώ την προσεχή Κυριακή θα μοιράσει φυλλάδια στους ναούς, όπου θα γίνουν και κηρύγματα κατά του γάμου και της τεκνοθεσίας.

Η κόντρα κυβέρνησης και Εκκλησίας αναμένεται σκληρή στις τρεις προσεχείς εβδομάδες, έως δηλαδή και την ψήφιση του νομοσχεδίου. Ενός νομοσχεδίου που θα περάσει με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ (η Κουμουνδούρου πιστεύει ότι τελικά θα υπακούσουν όλοι στην κομματική πειθαρχία) και του ΠΑΣΙΟΚ, το οποίο εκτιμάται ότι θα έχει απώλειες κάποιων βουλευτών, σαφώς λιγότερων απ΄ ότι φαίνεται αυτή τη στιγμή, καθώς διαφωνούν έως και δέκα βουλευτές! Η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή μετρά απώλειες, με τον πρωθυπουργό πάντως να εκτιμά -και να ελπίζει- ότι θα τις εξισορροπήσει το επόμενο διάστημα, ίσως μάλιστα στρατηγικά βγει και κερδισμένος!