Ασφάλεια του πολίτη: Κάτω από τη βάση για την κυβέρνηση του ..."νόμου και της τάξης"!

Ασφάλεια του πολίτη: Κάτω από τη βάση για την κυβέρνηση του ..."νόμου και της τάξης"!
Πέμπτη, 28/12/2023 - 07:28

Απέτυχαν ακόμα και οι πρωθυπουργικές εξαγγελίες για μείωση των αστυνομικών που φρουρούν "υψηλά πρόσωπα", αλλά και για έξοδο της τροχαίας στους δρόμους!

Η αποκάλυψη της "Καθημερινής" της Κυριακής ότι ο αριθμός των ομάδων Δίας που περιπολούν ανά βάρδια στην Αττική είναι ο μικρότερος των τελευταίων ετών πραγματικά συγκλονίζει!

Όπως συγκλονίζει και η αποκάλυψη ότι το σχέδιο για αποδέσμευση 1.500 αστυνομικών από τη φύλαξη υψηλών προσώπων και στόχων δεν απέδωσε, την ίδια στιγμή που η ...Νικολούλη και το "Φως στο Τούνελ" αναζητούν την τροχαία, παρά την πρωθυπουργική δέσμευση στη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι αυτή θα βγει στο δρόμο!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στον τομέα του Πειραιά περιπολούν ανά βάρδια μόλις δυο ομάδες ΔΙΑΣ, στον Τομέα ΝΑ Αττικής που επεκτείνεται από τον Άγιο Δημήτριο έως το Σούνιο διατίθενται ανά τρεις ομάδες ΔΙΑΣ, ενώ στον Τομέα των Αθηνών μόλις δέκα! Οι ελλείψεις φάνηκαν σε όλα τα δραματικά γεγονότα των τελευταίων ημερών, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η κυβέρνηση δεν κατόρθωσε να εξοικονομήσει τους 1.500 αστυνομικούς που είναι αποσπασμένοι στη φρούρηση "υψηλών προσώπων", προφανώς κάτω από την πίεση των φυλασσόμενων, ουκ ολίγοι εκ των οποίων τους χρησιμοποιούν ως ...βοηθητικό προσωπικό! Είναι δε εντυπωσιακό πως ουδείς πέραν των υπευθύνων γνωρίζει πόσοι είναι οι αστυνομικοί που φυλάνε στόχους, πόσο αυξομειώνονται κάθε έτος κοκ, μια αδιαφάνεια που διευκολύνει τη ρουσφετολογία εκ μέρους της εξουσίας.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθαν στην εξουσία μέσω -και- της υπόσχεσης του "νόμου και της τάξης", εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο το "νόμο Παρασκευόπουλου" και την υποβάθμιση του θέματος από την τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ενώ τις αδυναμίες της και την αλαζονεία που επέδειξε άμα της αναλήψεως της εξουσίας κάλυψε η πανδημία του κορονοϊού, καθώς με όλους τους πολίτες κλεισμένους στο σπίτι η εγκληματικότητα περιορίστηκε. Αμέσως μετά, όμως, και παρά "τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα", εμφανίστηκαν όλες οι αδυναμίες, ενώ η εγκληματικότητα "φούντωσε". Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, εν τω μεταξύ, αντί να κάνει προσλήψεις αστυνομικών και να βγάλει την ΕΛΑΣ στους δρόμους, ίδρυσε την ...Πανεπιστημιακή Αστυνομία και την Αστυνομία ...Διαδηλώσεων, προσλαμβάνοντας άνω των 1.400 νέους που δεν είναι αστυνομικοί, μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσει τις ιδεοληψίες και τα ρουσφέτια της! Αποτέλεσμα ουδείς να γνωρίζει τι κάνουν όλοι αυτοί σήμερα και τι προοπτικές έχουν, αφού δεν έχουν εκπαιδευτεί ως αστυνομικοί και δεν δύνανται να φέρουν όπλα! Και όλα αυτά χωρίς κάποιος να αναλάβει την πολιτική ευθύνη ή και να ελεγχθεί για διασπάθιση δημοσίου χρήματος! Επιπλέον, η κυβέρνηση της ΝΔ, κατά το πρότυπο των δεξιών και ακροδεξιών κομμάτων της Ευρώπης, περιορίζει το θέμα της ασφάλειας των πολιτών στο θέμα μικρού και μεγάλου εγκλήματος, αποκόπτοντάς το από την ασφάλεια στην εργασία, την οικονομική κατάσταση κοκ.

Η ασφάλεια του πολίτη αναμένεται να μας απασχολήσει πολύ το επόμενο διάστημα, καθώς λόγω της κυβερνητικής αδυναμίας να το αντιμετωπίσει αρχίζει στις δημοσκοπήσεις και αγγίζει την ακρίβεια ως προς το ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα των πολιτών!