Κροάτες χούλικανς: Ποια «αποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης;

Κροάτες χούλικανς: Ποια «αποτελεσματικότητα» της κυβέρνησης;
Παρασκευή, 11/08/2023 - 00:10

Πενήντα ημέρες μετά τη συγκρότηση του νέου υπουργικού συμβουλίου, η κυβέρνηση βρίσκεται σε βραχυκύκλωμα!

Δεν έχουν συμπληρωθεί ούτε δυο μήνες από τον εκλογικό θρίαμβο του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησής του και το Μαξίμου όχι απλώς έχει χάσει κάθε δυναμική, αλλά δείχνει να βρίσκεται βραχυκυκλωμένο, ίσως και με την πλάτη στον τοίχο!

Η κάθοδος των Κροατών χούλιγκανς, η συνάντησή τους με Έλληνες συνεργάτες τους και η δολοφονία ενός νέου παιδιού στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η ΕΛΑΣ, άρα και η κυβέρνηση, γνώριζαν τουλάχιστον δυο ημέρες πριν τα πάντα, αποτελεί το ...κερασάκι στην τούρτα των όσων συμβαίνουν μετά τη νέα εκλογική νίκη της ΝΔ!

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με τις πυρκαγιές, όπου η κυβέρνηση έδειξε μια πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, αλλά και με τον πληθωρισμό, που παίρνει διαστάσεις με την κάθε επιχειρηματική τάξη (σούπερ μάρκετ, παραχωρησιούχοι δρόμων, εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, εφοπλιστές ακτοπλοΐας,τραπεζίτες κοκ) να αγνοούν κάθε "σύσταση" και το Μαξίμου (να είναι ανίκανο, να μην τολμά, να μην θέλει;) να μην προχωρά στη λήψη κανενός μέτρου.

Στο τραπέζι μπαίνουν με το καλημέρα δυο τουλάχιστον πολύ σοβαρά προβλήματα, που αν το Μαξίμου συνεχίσει να τα αγνοεί, ενδέχεται να λάβουν μορφή χιονοστιβάδας στο πολιτικό επίπεδο:

-Πρώτον, η αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης σε κρίσιμους τομείς, όπως η ασφάλεια και η καθημερινότητα των πολιτών!

-Δεύτερον, η αλαζονεία που επιδεικνύεται, με τη μη ανάληψη ευθύνης από υπουργεία όπως το Κλιματικής Κρίσης και -κυρίως- το Πολιτικής Προστασίας. Η απόδοση ευθυνών δείχνει να έχει ως κριτήριο ποια πρόσωπα δεν είναι αρεστά στον πρωθυπουργό (πχ Νότης Μηταράκης, Γιώργος Πατούλης) παρά ποιοι έχουν ευθύνη για μείζονα θέματα (πχ η ανενόχλητη περατζάδα 200 Κροατών δολοφόνων στη μισή Ελλάδα και το θανάσιμο μαχαίρωμα 29χρονου φιλάθλου!

Η δε έλλειψη αντιπολίτευσης δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι. Οι φυγόκεντρες τάσεις θα είναι μεγαλύτερες και σε βάθος χρόνου η αντιπολίτευση θα έχει τη δυνατότητα ανασύνταξης!