Υποκλοπές: Στο τραπέζι και οι πολιτικές εξελίξεις αρχές της χρονιάς

Υποκλοπές: Στο τραπέζι και οι πολιτικές εξελίξεις αρχές της χρονιάς
Σάββατο, 12/11/2022 - 07:53

Οι επόμενες αποκαλύψεις στο θέμα των παρακολουθήσεων, μαζί με το μέτωπο του πληθωρισμού και της ενέργειας, θα διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο προς τις εθνικές κάλπες.

«Βαραίνει» το πολιτικό κλίμα στη χώρα, όχι μόνο εξαιτίας της ακρίβειας και της ενέργειας, που μειώνουν ταχέως την αγοραστική δύναμη κάθε νοικοκυριού, αλλά και εξαιτίας των συνεχών (και σημαντικών) αποκαλύψεων για το σκάνδαλο των υποκλοπών, το οποίο –παρά τις κυβερνητικής προσπάθειες- δεν λέει να κλείσει.

Οι νέες αποκαλύψεις δημιουργούν νευρική κρίση στο μέγαρο Μαξίμου, καθώς μεταξύ άλλων φθείρουν τον πρωθυπουργό στο μεσαίο χώρο, αλλά και στους ψηφοφόρους της λαϊκής δεξιάς, ενώ φέρνουν σε δύσκολη θέση υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιλέγουν τη στάση της «λευκής απεργίας» στο θέμα. Παράλληλα, τραυματίζουν καίρια τη διεθνή εικόνα του πρωθυπουργού, που μετά την πρωθυπουργική του καριέρα θα επιθυμούσε ένα σημαντικό ευρωπαϊκό αξίωμα, ενώ κόβει όλο και περισσότερο το ενδεχόμενο μιας μετεκλογικής συνεργασίας της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, περιορίζοντας τις εναλλακτικές λύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε σε συνεργασία με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, είτε στην «αποστασία» βουλευτών από τη Χαριλάου Τρικούπη και την Ελληνική Λύση.

Το τσουνάμι των αποκαλύψεων για τις υποκλοπές και η τακτική της συγκάλυψης που έχει επιλέξει το μέγαρο Μαξίμου, βάζει εκ νέου στο τραπέζι το θέμα των πολιτικών εξελίξεων με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού. Ο δύσκολος χειμώνας, παράλληλα με το γεγονός ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κερδίζει παρά οριακά από τις απώλειες της κυβέρνησης, αποτελούν δυο ακόμα λόγους που το Μαξίμου αρχίζει να εξετάζει εκ νέου το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες ακόμα και μέσα στον Ιανουάριο.

Οι επόμενες αποκαλύψεις στο θέμα των υποκλοπών θα παίξουν καθοριστικό ρόλο ως προς τις τελικές αποφάσεις του πρωθυπουργού.