Στις 15 Φεβρουαρίου το Webinar του ΙΕΝΕ για το ESG και τα Πράσινα Ομόλογα

Στις 15 Φεβρουαρίου το Webinar του ΙΕΝΕ για το ESG και τα Πράσινα Ομόλογα
Πέμπτη, 10/02/2022 - 08:58

Τελικά η αρχικά προγραμματισμένη για τις 8/2 Ημερίδα του ΙΕΝΕ για τα επενδυτικά κριτήρια ESG και τα Πράσινα Ομόλογα θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά onlineτην Τρίτη 15 Φεβρουαρίου μεταξύ 16:00 – 19:00. Στο ειδικό microsite που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν όλες οι σχετικές πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος και των ομιλητών. Η συμμετοχή στο webinarείναι δωρεάν αλλά απαιτείται εγγραφή.

Σκοπός του webinar, που έχει τίτλο ‘‘SustainableFinancingwithESGCriteriaandGreenBonds’’, είναι αφενός μεν να πληροφορήσει για τη χρηματοδότηση «πράσινων επενδύσεων» μέσω της έκδοσης πράσινων ομολόγων και αφετέρου να αναδείξει τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν και να επωφεληθούν από τις πρακτικές ESG.

Στην ημερίδα έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και ανώτερα στελέχη επιχειρήσεων. Η ημερίδα θα αποτελείται από δύο μέρη. Το πρώτο μέρος αναφέρεται στην επενδυτική προσέγγιση μέσω κριτηρίων ESG (δηλ. Environmental, SocialandGovernancecriteria) και το δεύτερο καλύπτει τα Πράσινα Ομόλογα (GreenBonds) ως ένα βασικό εργαλείο χρηματοδότησης επενδύσεων ΑΠΕ και Ενεργειακής Αποδοτικότητας.

Στους βασικούς ομιλητές της πρώτης συνεδρίας περιλαμβάνονται οι: κα Πέγκυ Παπασταύρου, Διευθύντρια, Διεύθυνση Τίτλων & Εκδοτριών, Ομίλος Χρηματιστηρίου Αθηνών, ο κ. Σπύρος Βενετσιάνος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, EUROBANK, η κα Έλενα Αθουσάκη, Διευθύντρια ESG, Βιώσιμης ανάπτυξης και Κλιματικής αλλαγής, Motoroil, Εκπρόσωπος της Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ) καθώς και οι Mr. ShlomiLevi, FinanceManagerandMr. EhudLifshitz, FinancialAnalyst, της EnergeanIsrael.

Στην δεύτερη συνεδρία συμμετέχουν οι: κα Ειρήνη Τερζίδου, Research Fellow, ΙΕΝΕ, ο κ. Γιώργος Κοφινάκος, SeniorAdvisor & ManagingDirectorStormHarbourSecuritiesLLP, UK, καθώς και ο Mr. SeanKidney, CEOτης ClimateBondInitiative, UK.