Γιάννης Τριήρης: Στο λυκαυγές μιας νέας εποχής

Γιάννης Τριήρης: Στο λυκαυγές μιας νέας εποχής
Παρασκευή, 06/01/2023 - 07:54

Κάθε αρχή νέου χρόνου θα πρέπει να επικρατούν θετικές σκέψεις και να υπάρχει αισιοδοξία. Οι πολιτικοί μας τουλάχιστον στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς αυτό επιχείρησαν να μας «περάσουν». Ο καθένας από την δική του πλευρά.

Το κυβερνών κόμμα ισχυρίζεται ότι τα κατάφερε καλά σε μια πράγματι δύσκολη συγκυρία κυρίως λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και του πολέμου στην Ουκρανία και ζητά την επανεκλογή του από τους οπλίτες για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει σε μια δεύτερη τετραετία το έργο του.

Η αξιωματική αντιπολίτευση από την άλλη πλευρά θεωρεί και το δηλώνει ότι η φετινή χρονιά θα είναι μια καλή χρονιά , καθώς οι πολίτες στις επικείμενες εκλογές θα τιμωρήσουν το κυβερνών κόμμα και θα το στείλουν στην αντιπολίτευση.

Ποιητικά κανείς θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αυτή τη περίοδο που διανύουμε ως το λυκαυγές μιας νέας εποχής για την χώρα μας. Είτε στις επόμενες εκλογές νικητής αναδειχθεί το κυβερνών κόμμα είτε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης , είτε τελικά την διακυβέρνηση της χώρας αναλάβει μια κυβέρνηση συνεργασίας δύο ή και περισσότερων κομμάτων.

Το ζητούμενο για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τον επιχειρηματικό κόσμο αυτής της χώρας, είναι οποιαδήποτε και αν είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει, από μία ή περισσότερες εκλογικές αναμετρήσεις , να οδηγήσει την χώρα πραγματικά σε μια νέα εποχή.

Να τη βγάλει από την οικονομική κρίση που έχει μπει λόγω πληθωρισμού και ενεργειακής ακρίβειας και πρωτίστως να αποκαταστήσει τις υπέρμετρες αδικίες που χαρακτηρίζουν την σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

Το αν βρισκόμαστε πράγματι στην αρχή μιας νέας περιόδου για την επίλυση των προβλημάτων μας θα φανεί όχι μόνο στις επικείμενες εκλογές αλλά και στον τρόπο διακυβέρνησης της όποιας κυβέρνησης αναλάβει τα ηνία.

Ευχή όλων μας ή τουλάχιστον της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού είναι να γίνουν πράξη τα λόγια των πολιτικών μας σε όποιο κόμμα και αν ανήκουν.

Στο χέρι τους είναι να υλοποιήσουν αυτά που υπόσχονται προεκλογικά. Γιατί πράγματι, αυτό που εκλείπει στο διηνεκές από όλες τις πολιτικές ηγεσίες της χώρας είναι η ειλικρίνει. Οι εκάστοτε κυβερνήσεις έταζαν λαγούς με πετραχήλια, χωρίς ουδέποτε να κάνουν πράξη τις υποσχέσεις τους.

Η κοινωνία μας ήταν και δυστυχώς εξακολουθεί να είναι δομημένη κατά τέτοιο τρόπο, που να φαντάζει εξαιρετικά δύσκολη έως αδύνατη η εφαρμογή πολιτικών που να βάζουν φρένο στα συμφέροντα των ολίγων και να ευνοούν το κοινωνικό σύνολο.

Οι μέρες δεν είναι οι ενδεδειγμένες για γκρίνια και απαισιοδοξία. Αλλά, δυστυχώς το παρελθόν μας, μακρινό και πρόσφατο, δεν μας δίνει το δικαίωμα υπέρμετρης αισιοδοξίας.

Αυτό που όλοι ευχόμαστε είναι το 2023 οι πολιτικοί μας ταγοί να μας εκπλήξουν ευχάριστα. Και για να πούμε την αλήθεια, αυτό δεν είναι και πολύ δύσκολο. Ας πράξουν αυτά που ευαγγελίζονται για δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή. Και τότε πράγματι θα γίνει αυτή η περίοδος το λυκαυγές μιας νέας εποχής.