Γιάννης Τριήρης: Το τσιγάρο του Μπισμπίκη μας … μάρανε

Γιάννης Τριήρης: Το τσιγάρο του Μπισμπίκη μας … μάρανε
Τετάρτη, 28/12/2022 - 07:21

Ακόμη χειρότερο από τη μη εφαρμογή των όποιων νόμων, όπως του αντικαπνιστικού, από τους πολίτες είναι η εγκληματική άγνοια της πραγματικότητας στο χώρο της Υγείας και η πλήρης αδιαφορία για τις ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές στα νοσοκομεία, αλλά και σε φάρμακα που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές, από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό.

Ακόμη και όποιοι δεν γνώριζαν τον ηθοποιό Βασίλη Μπισμπίκη, που πάντως ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό έχει γίνει πολύ γνωστός στο ευρύ κοινό από τις μεγάλες καθ’ ομολογία επιτυχίες του στην τηλεόραση, αλλά και από το δεσμό του με την αοιδό Δέσποινα Βανδή, τον «ανακάλυψαν» από το πρόστιμο που μέσω Twitter ανακοίνωσε ότι θα του επιβάλει ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επειδή κάπνιζε στο κέντρο διασκέδασης που τραγουδάει η σύντροφος του.

Δεν αξίζει βέβαια κανείς σοβαρός άνθρωπος να ασχοληθεί για τον τρόπο που ο υπουργός Υγείας επέλεξε να κάνει τη δουλειά του, που πάντως για να ακριβολογούμε δεν την κάνει. Να περιμένει δηλαδή να δει μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον ηθοποιό να καπνίζει ακούγοντας την σύντροφο του στον κέντρο διασκέδασης και να σπεύσει να κάνει και αυτός από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοινώσεις περί εφαρμογής του αντικαπνιστικού νόμου και των προστίμων που προβλέπει.

Αξίζει όμως να υπάρξει για γενικευμένη κατακραυγή κατά του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, καθώς ενώ παρεμβαίνει για ένα ζήτημα που αφορά πασίγνωστα πρόσωπα προφανώς, ελπίζοντας και στην δική του προβολή, αγνοεί επιδεικτικά ή ακόμη χειρότερα ανέχεται ή και να αδυνατεί να δώσει λύσεις στα καυτά προβλήματα της Δημόσιας Υγείας που στην κυριολεξία απειλούν τις ζωές των ασθενών.

Από τις αρχές του φθινοπώρου έγιναν ευρέως αντιληπτές οι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Και ενώ το πρόβλημα ήταν πασίγνωστο και ακόμη και τα φιλικά προς την κυβέρνηση μέσα μαζικής ενημέρωσης το ανέδειξαν, ο κ. Πλεύρης άργησε ένα δίμηνο για να παρέμβει. Και σιγά την παρέμβαση. Απλά ζήτησε από τον ΕΟΦ, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου, να διερευνήσει για το ποιος ευθύνεται για τις ελλείψεις.

Βέβαια το πρόβλημα παραμένει, αφού ως γνωστόν για να λυθούν τα όποια προβλήματα πρωτίστως απαιτείται ισχυρή πολιτική βούληση και αυτή προφανώς δεν υπάρχει, καθώς άλλωστε πίσω από την αγορά φαρμάκων κρύβονται τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Και να ήταν μόνο οι ελλείψεις φαρμάκων. Σε καθημερινή βάση οι ασθενείς βιώνουν πραγματικές στιγμές τρόμου στα νοσοκομεία.

Καρκινοπαθείς μαθαίνουν στο παρά πέντε ότι τα μηχανήματα για τις ακτινοβολίες τους χάλασαν στο νοσοκομείο που ήταν να κάνουν τις θεραπείες τους και δυστυχώς δεν μπορούν να βρουν εγκαίρως …σειρά σε άλλο νοσοκομείο και έτσι καταλήγουν στις ιδιωτικές κλινικές.

Ασθενείς που θέλουν να κλείσουν ραντεβού για να τους δουν γιατροί στα δημόσια νοσοκομεία ακούνε για ραντεβού μετά πολλούς μήνες, αλλά αν είναι να επισκεφθούν τα απογευματινά ιατρεία των δημόσιων νοσοκομείων επ’ αμοιβή τότε ο χρόνος των ραντεβού μειώνεται ακόμη και σε λίγες μέρες.

Ασθενείς που πρέπει να χειρουργηθούν -ευτυχώς όχι επειγόντως – προσεύχονται στον Ύψιστο να τα καταφέρουν νωρίτερα από το 6μηνο.

Αυτές θα έπρεπε να είναι οι προτεραιότητες του υπουργού Υγείας κ. Θάνου Πλεύρη και όχι το πρόστιμο για το τσιγάρο του Μπισμπίκη.

ΥΓ. Ο κύριος Μπισμπίκης και η διεύθυνση του κέντρου διασκέδασης μέσα στο οποίο κάπνιζε πρέπει να πληρώσουν τα κατά το νόμο προβλεπόμενα πρόστιμα για την καταστρατήγηση του αντικαπνιστικού νόμου. Αλλά και ο κύριος Πλεύρης και η κυβέρνηση στην οποία είναι υπουργός θα πρέπει να πληρώσουν βαριά «πρόστιμα» για όσα κάνουν και όσα δεν κάνουν.