Στη Θεσσαλονίκη η ετήσια συγκέντρωση της ΠΟΣΠΗΕΦ με περισσότερους από 700 παραγωγούς φωτοβολταϊκών

Στη Θεσσαλονίκη η ετήσια συγκέντρωση της ΠΟΣΠΗΕΦ με περισσότερους από 700 παραγωγούς φωτοβολταϊκών
Παρασκευή, 22/03/2024 - 08:52

Περισσότεροι από 700 παραγωγοί ηλεκτρικού ρεύματος από φωτοβολταϊκά πάρκα, θα συγκεντρωθούν στις 13 Απριλίου 2024 στη Θεσσαλονίκη, για την μεγάλη, ετήσια εκδήλωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτοβολταϊκών Παραγωγών (ΠΟΣΠΗΕΦ), που θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο HYATT Regency.

Η φετινή συνάντηση της ΠΟΣΠΗΕΦ, πραγματοποιείται σε μία περίοδο σημαντικών προκλήσεων για τον ελληνικό ενεργειακό τομέα, καθώς απαιτείται η επέκταση των ενεργειακών υποδομών όπως και η αξιοποίηση όλων των σύγχρονων εργαλείων διαχείρισης της παραγόμενης ενέργειας από «έξυπνα» συστήματα ΑΠΕ, προς όφελος του τελικού καταναλωτή, βιομηχανίας και ιδιωτών.

Όλα τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην παραγωγή πράσινης ενέργειας από φωτοβολταϊκά συστήματα, αναμένεται να τεθούν προς συζήτηση στην πολυθεματική εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ, στην οποία θα συμμετέχουν πολιτικοί, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων της Ενέργειας και διαχειριστές του ενεργειακού χώρου, όπως και επιχειρηματίες- παραγωγοί.

Η κυβέρνηση στην μεγάλη συνάντηση της 13ης Απριλίου, θα εκπροσωπηθεί από τον Υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη και την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου.

Επίσης, στη συζήτηση για το μέλλον των ΑΠΕ στην Ελλάδα, που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 6μμ-8μμ, έχουν προσκληθεί να συμμετέχουν εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων.

Σημειώνεται ότι την ετήσια εκδήλωση της ΠΟΣΠΗΕΦ, έχουν προσκληθεί να παρακολουθήσουν:

- ο πρόεδρος του ΔΑΠΕΕΠ, δηλαδή του Διαχειριστή ΑΠΕ & Εγγυήσεων Προέλευσης , Γιάννης Γιαρέντης καθώς και μέλη του δ.σ. του φορέα

- ο πρόεδρος της ΡΑΑΕΥ, της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας & Υδάτων, Αθανάσιος Δαγούμας όπως και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής

-ο πρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ, του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας, Κωνσταντίνος Μάνος, όπως και μέλη του δ.σ. της Εταιρείας

- ο πρόεδρος του ΑΔΜΗΕ, του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, Μανούσος Μανουσάκης, καθώς και μέλη της διοίκησης της Εταιρείας.

Το κυρίως πρόγραμμα της εκδήλωσης θα αρχίσει στις 2μ.μ. του Σαββάτου 13 Απριλίου 2024, με παρουσιάσεις εταιρειών του κλάδου της Ενέργειας.

Ακολούθως, μεταξύ 3μ.μ-6μ.μ, θα συζητηθούν θεσμικά και τεχνικά ζητήματα που αφορούν στην Αγορά των ΑΠΕ , όπως: οι διμερείς συμβάσεις αγοραπωλησίας ενέργειας , δηλαδή οι συμβάσεις ΡΡΑ, οι περικοπές στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από φωτοβολταϊκά πάρκα, η αποθήκευση της ενέργειας που παράγεται από Φ/Β πάρκα.

Θα ακολουθήσει, μεταξύ 6μμ-8μμ η συζήτηση με τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και, στη συνέχεια, η ετήσια συγκέντρωση της ΠΟΣΠΗΕΦ θα ολοκληρωθεί με το δείπνο που θα παρατεθεί προς τους φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα, ειδικά για τη μεγάλη εκδήλωση της Ομοσπονδίας τους.

Στο δείπνο, χαιρετισμούς θα απευθύνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης και η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σδούκου, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του προέδρου της ΠΟΣΠΗΕΦ, Γιάννη Παναγή.

Η ετήσια εκδήλωση της Ομοσπονδίας, αναμένεται να αποτελέσει μία ακόμη παραγωγική και εποικοδομητική συνάντηση για τον κλάδο και τις χιλιάδες φωτοβολταϊκούς παραγωγούς, που αποτελούν ένα ιδιαίτερα δυναμικό κομμάτι της αγοράς των ΑΠΕ, όπως και ενίσχυσης των κατά τόπους οικονομιών της ελληνικής περιφέρειας.