Η Vestas υπέγραψε συμφωνία υπό όρους για υπεράκτιο έργο στην Πολωνία

Η Vestas υπέγραψε συμφωνία υπό όρους για υπεράκτιο έργο στην Πολωνία
Παρασκευή, 11/08/2023 - 12:29

Η ισχύς του έργου, αναμένεται να φτάσει τα 1,2 GW

Η Vestas έχει έρθει σε συμφωνία υπό όρους για την παράδοση ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο έργο αιολικής ενέργειας Baltic Power στην Πολωνία, του οποίου η ισχύς θα φτάνει έως 1,2 GW.


Σε σχετική ανακοίνωσή της, η εταιρεία υπογραμμίζει ότι εφόσον οριστικοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας θα γνωστοποιήσει και περισσότερες λεπτομέρειες για αυτήν.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγες μέρες η Vestas είχε ανακοινώσει παραγγελία για Ανεμογεννήτριες Ισχύος 50MW για έργο που θα υλοποιηθεί στη βορειοδυτική Ισπανία

Η Vestas έλαβε παραγγελία για ανεμογεννήτριες ισχύος 50MW για ένα αιολικό έργο που θα εγκατασταθεί στη βορειοδυτική Ισπανία. Η παραγγελία δόθηκε από την Sinia Renovables, τον επενδυτικό βραχίονα της Banc Sabadell που ειδικεύεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στα περιουσιακά στοιχεία για τη μετάβαση στο κλίμα.

Η σύμβαση περιλαμβάνει την παράδοση 11 ανεμογεννητριών V136-4,5MW και η Vestas θα συντηρεί τις ανεμογεννήτριες για 25 χρόνια, ενώ η παράδοση των ανεμογεννητριών αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024.