EDP Renewables και P&G υπογράφουν ένα από τα μεγαλύτερα PPAs στην Ιταλία

Τρίτη, 23/05/2023 - 14:28
  • Τα ηλιακά έργα που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας αποτελούν μέρος του πρώτου ηλιακού συμπλέγματος της EDPR στην Ιταλία.
  • Με την παραγωγή ενέργειας αυτού του συμπλέγματος θα αποφευχθούν περίπου 52 χιλιάδες τόνοι CO2 στην περιοχή του Λάτσιο.

Η EDP Renewables (EDPR), η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στον κόσμο, και η Procter & Gamble Company, διεθνής εταιρεία προϊόντων ευρείας κατανάλωσης που ειδικεύεται σε ένα ευρύ φάσμα προϊόντων προσωπικής φροντίδας και υγιεινής, υπέγραψαν μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες PPA στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Ιταλία.

Η συμφωνία επιτρέπει στην P&G να αξιοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της ενέργειας που παράγεται σε αυτό το έργο που διαθέτει συνολική δυναμικότητα ύψους 142 MWp (109 MWac), στην κεντρική ιταλική περιφέρεια του Λάτσιο. Η κατασκευή των ηλιακών έργων θα ξεκινήσει πριν από το καλοκαίρι και αναμένεται να λειτουργήσει μέχρι το τέλος του 2023. Το έργο θα αποτελέσει το πρώτο ηλιακό σύμπλεγμα της EDPR στην Ιταλία, όπου η εταιρεία έχει ήδη εγκαταστήσει περισσότερα από 520 MW αιολικής ισχύος.

Τα φωτοβολταϊκά έργα θα παράγουν από κοινού περισσότερες από 210 GWh ανανεώσιμης ενέργειας ετησίως. Αυτή η παραγωγή ενέργειας, με την αξιοποίηση του ήλιου, θα αποτρέψει την εκπομπή περίπου 52 χιλιάδων τόνων εκπομπών CO2 στην ατμόσφαιρα ετησίως, συμβάλλοντας στην απαλλαγή της περιοχής από τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Επιπλέον, μέσω της συμφωνίας αυτής, η EDPR και η P&G ενισχύουν μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2021, όταν οι δύο εταιρείες υπέγραψαν PPA στην Ισπανία για ένα χαρτοφυλάκιο αιολικών και ηλιακών συστημάτων 127,5 MW, το οποίο θα αρχίσει να λειτουργεί εντός του έτους.

«Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε και πάλι με την Procter & Gamble προκειμένου να επιταχύνουμε περαιτέρω την ενεργειακή μετάβαση. Υπογράφοντας ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά PPAs στην Ιταλία, συμβάλλουμε σε μια πιο πράσινη οικονομία με πρόσθετη ανανεώσιμη ενέργεια, αλλά και με κοινωνικές και περιβαλλοντικές επενδύσεις στην περιοχή του Λάτσιο. Στην EDPR θα συνεχίσουμε τη δέσμευσή μας να αναπτύξουμε μια δίκαιη ενεργειακή μετάβαση στην Ιταλία, παρέχοντας καθαρή ενέργεια σε περισσότερους ανθρώπους.»υπογράμμισεο Roberto Pasqua, Εκτελεστικός Διευθυντής South&East EU και Γενικός Διευθυντής στην Ιταλία για την EDP Renewables.

Η EDP Renewables εισήλθε στην ιταλική αγορά το 2010 και το πρώτο της αιολικό πάρκο άρχισε να λειτουργεί το 2012. Η EDPR έχει την έδρα της στο Μιλάνο, διαθέτει δύο περιφερειακά γραφεία στο Μπάρι και στην Ποτέντσα και έχει εγκαταστήσει αιολικά πάρκα σε ολόκληρη τη χώρα.

Η εταιρεία έχει δεσμευτεί στο να διαφοροποιήσει τις τεχνολογίες της με ιδιαίτερη έμφαση στην ηλιακή ενέργεια. Με τη νέα αυτή συμφωνία, η EDPR έχει πλέον εξασφαλίσει περίπου το 44% από τα περίπου 17 GW που είναι ο στόχος προσθήκης δυναμικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο για την περίοδο 2023-26.

Τους πρώτους τρεις μήνες του 2023, η EDP Renewables έχει αγγίξει περίπου τα 14,8 GW ισχύος σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και έχει παράγει περίπου 10,2 TWh ενέργειας παγκοσμίως, σημειώνοντας αύξηση 11% σε ετήσια βάση, λόγω της γεωγραφικής και τεχνολογικής διαφοροποίησης.