Huawei ESS Summit 2022: Πρωταγωνίστρια η αποθήκευση ενέργειας

Huawei ESS Summit 2022: Πρωταγωνίστρια η αποθήκευση ενέργειας
Deltio Typou
Τετάρτη, 12/10/2022 - 16:40

Η Huawei πραγματοποίησε το Huawei ESS Summit 2022, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022, με φόντο την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η αποθήκευση ενέργειας που αναδεικνύεται σε πρωταγωνίστρια της «πράσινης» ενεργειακής μετάβασης για την αντιμετώπιση της αυξανόμενης διείσδυσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο δίκτυο και την ασφάλεια του δικτύου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 150 καλεσμένοι. Εξειδικευμένοι επαγγελματίες της Huawei, φορείς του κλάδου και συνεργάτες μετέφεραν τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές για την αξιοποίηση της αποθήκευσης ενέργειας που θα οδηγήσει σε υψηλή ανάπτυξη και θα επιταχύνει την επίτευξη των στόχων ουδετερότητας άνθρακα σε παγκόσμια κλίμακα.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν ομιλίες φορέων του κλάδου και διοικητικών στελεχών. Ο κ. Ren Fujun, CEO South Balkan Region της Huawei, καλωσόρισε τους καλεσμένους στην εκδήλωση και σηματοδότησε την έναρξη των ομιλιών. Στη συνέχεια, ο κ. Νικόλαος Λάζαρης, CEO της Huawei στην Ελλάδα παρουσίασε την επιτυχημένη δραστηριότητα της Huawei, ειδικότερα στην Ελλάδα. Ακολούθησε παρουσίαση με θέμα «Η Oικονομική Bιωσιμότητα Φ/B με Αποθήκευση για τον Οικιακό και Εμπορικό τομέα» από τον κο Στέλιο Ψωμά, Σύμβουλο Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών. Έπειτα, τη σκυτάλη πήρε ο κος Carlos Álvarez, Huawei Director of Grid Solution, ο οποίος μίλησε σχετικά με την ενσωμάτωση των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο Δίκτυο.

Ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον πάνελ συζήτησης με θέμα «Ευκαιρίες και Προκλήσεις για την Ομαλή Ανάπτυξη της Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Ελλάδα» το οποίο συντόνιζε ο δημοσιογράφος κος Θοδωρής Παναγούλης. Στο πάνελ συμμετείχαν ο κος Ιωάννης Μάργαρης, Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ, η κα Θεοδώρα Πατσάκα, Διευθύντρια Διεύθυνσης Διαχείρισης Νησιών ΔΕΔΔΗΕ, ο κος Σταύρος Παπαθανασίου, καθηγητής ΕΜΠ, Υπεύθυνος Ομάδας Εργασίας του ΥΠΕΝ για το πλαίσιο Αποθήκευσης και ο κος Κωνσταντίνος Νάτσης, Διευθυντής Διεύθυνσης Κατασκευών Έργων, ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

Οι παρουσιάσεις ολοκληρώθηκαν με εκείνη του κου David Minnis, Huawei Senior Solution Director ESS με θέμα FusionSolar «Έξυπνο» Σύστημα Αποθήκευσης Ενέργειας, στην οποία παρουσιάστηκε η ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας πληροφοριών στα φωτοβολταϊκά και στις τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας της Huawei με στόχο ένα πιο αποδοτικό, σταθερό και ασφαλέστερο «έξυπνο» σύστημα αποθήκευσης ενέργειας. Ο κος Minnis τόνισε για ακόμη μια φορά τη δέσμευση της Huawei για την επίτευξη κορυφαίας ενεργειακής ψηφιοποίησης, με στόχο έναν πιο έξυπνο και βιώσιμο κόσμο. Ο κος Sam Zheng Managing Director Huawei Digital Power Greece κλείνοντας, ευχαρίστησε τους προσκεκλημένους για την παρουσία τους.

Εκτός από τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα μοναδικό μουσικοχορευτικό opening act καθώς και να απολαύσουν ζωντανά ένα μελωδικό ταξίδι με τους “Myrto Naoum Trio”.