Πώς θα βρείτε τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο

Πώς θα βρείτε τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος τον Μάρτιο
Τρίτη, 12/03/2024 - 10:27

Τα φθηνότερα τιμολόγια ρεύματος για τον Μάρτιο έχουν πλέον ανακοινωθεί. Δείτε πώς θα βρείτε τα νέα τιμολόγια ρεύματος.

Η νέα κατάσταση με τα πολύχρωμα τιμολόγια ρεύματος αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αν και κάθε μήνα αλλάζει η φθηνότερη εταιρεία.

Σε γενικές γραμμές μια επίσκεψη στην ειδική πλατφόρμα της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας για τα οικιακά τιμολόγια είναι αρκετή για να δείτε τις τιμές των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για τα «πράσινα τιμολόγια» για τον Φεβρουάριο.

Ο διαδραστικός πίνακας επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να συγκρίνουν εύκολα και γρήγορα τις τιμές ανά κιλοβατώρα μεταξύ των παρόχων, το μηνιαίο πάγιο, αν παρέχεται έκπτωση και υπό ποιες προϋποθέσεις, αν διατίθεται νυχτερινό τιμολόγιο και πώς διαμορφώνεται η τελική τιμή προμήθειας.

Για τον Μάρτιο ορισμένα από τα «πράσινα» τιμολόγια διαμορφώνονται κάτω από τα 10 σεντς ανά κιλοβατώρα, με την πτώση να αποδίδεται στην αποκλιμάκωση της διεθνούς τιμής του φυσικού αερίου κάτω από τα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα.

Πώς να βρείτε τι πιο φτηνό τιμολόγιο ρεύματος

Εκτός από την τιμή ανά κιλοβατώρα στα τιμολόγια ρεύματος, ένα άλλο βασικό σημείο αναφοράς για τους καταναλωτές είναι το ύψος του παγίου. Ειδικά στα πράσινα τιμολόγια το πάγιο δεν μπορεί να είναι πάνω από 5 ευρώ, ωστόσο στα μπλε αυτό δεν ισχύει.

Ταυτόχρονα ο καταναλωτής θα πρέπει να δώσει σημασία στα κλιμάκια της κατανάλωσης στα οποία εφαρμόζονται οι χρεώσεις. Οι περισσότερες εταιρείες εφαρμόζουν ενιαία τιμή για το σύνολο της κατανάλωσης, άλλες κλιμακώνουν τη χρέωση όσο αυξάνεται η κατανάλωση.

Ακόμη σημαντικό είναι η ύπαρξη νυχτερινού μετρητή για τους προμηθευτές που εξακολουθούν να προσφέρουν χαμηλότερες τιμές. Τέλος δώστε σημασία σις προϋποθέσεις υπό τις οποίες εφαρμόζονται οι εκπτώσεις από τις οποίες προκύπτουν οι τελικές τιμές που αναγράφονται στον πίνακα, που είναι κατά περίπτωση η συνέπεια στην πληρωμή, η ηλεκτρονική αποστολή των λογαριασμών και η εξόφληση με πάγια εντολή.

Τελευταία τροποποίηση στις 12/03/2024 - 10:34