Χρηματοδότηση 750.000 € για την ανάπλαση της Παραλίας Αυλίδας

Χρηματοδότηση 750.000 € για την ανάπλαση της Παραλίας Αυλίδας
Δευτέρα, 11/03/2024 - 14:36

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός υπέγραψε την απόφαση ένταξης του έργου: «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΥΛΙΔΑΣ» στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021- 2025 και στον Άξονα Προτεραιότητας: «Πράσινες πόλεις (αστικές αναπλάσεις, εκσυγχρονισμός στόλου αστικών μεταφορών κλπ.)».

Δικαιούχος του έργου είναι ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας. Η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου στην Παραλία Αυλίδας θα υλοποιηθεί με βάση τη μελέτη που εκπόνησε ο Δήμος Χαλκιδέων, η οποία προβλέπει:

  • Επίστρωση δαπέδων με κυβόλιθους, πλάκες ΑΜΕΑ (όδευση τυφλών) και με μάρμαρο, ενώ σε ορισμένα σημεία θα εγκατασταθεί βοτσαλωτό δάπεδο.
  • Εγκατάσταση υπόγειου ηλεκτροφωτισμού, αλλά και υπέργειων φωτιστικών τύπου «LED».
  • Προμήθεια και εγκατάσταση καθιστικών, δένδρων, θάμνων και ποωδών φυτών, αλλά και αυτόματου συστήματος άρδευσης με αισθητήρα βροχής.

Η πράξη χρηματοδοτείται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης με τη συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη να ανέρχεται σε 750.000 ευρώ και να καλύπτει πλήρως τον αρχικό προϋπολογισμό του έργου.

Μετά την υπογραφή της ένταξης του έργου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Κάνουμε το πλέον καθοριστικό βήμα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Παραλίας Αυλίδας. Ο Δήμος Χαλκιδέων συνεισέφερε τη μελέτη του έργου, ο Οργανισμός Λιμένων Νομού Εύβοιας κατέθεσε το σχετικό αίτημα και ολοκληρώσαμε τη διαδικασία για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης με την υπογραφή της ένταξης του έργου. Η συνεργασία απέδωσε καρπούς και δουλεύουμε πλέον εντατικά για την εκτέλεση του έργου, αρχικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, το οποίο θα αναβαθμίσει αισθητά το παραλιακό μέτωπο της Παραλίας Αυλίδας».

paravlida4.jpg