Η Εταιρεία OET, ο Σύνδεσμος HOPE-A και το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano συμμετέχουν σε διεθνείς Εκδηλώσεις

Η Εταιρεία OET, ο Σύνδεσμος HOPE-A και το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano συμμετέχουν σε διεθνείς Εκδηλώσεις
Δευτέρα, 04/03/2024 - 08:15

Σε ένα από τα πιο σημαντικά διεθνή συνέδρια στον τομέα των οργανικών ηλεκτρονικών, στο LOPE-C 2024 συμμετέχει για μια ακόμη χρονιά φέτος ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων HOPE-A, η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies και το Κέντρο Αριστείας COPE-Nano.

Το LOPEC24 (large-area, organic & printed electronics convention) διοργανώνεται από τις 5 έως και τις 7 Μαρτίου στο Εκθεσιακό Κέντρο Messe στο Μόναχο και φέρει σ επαφή χιλιάδες εκπροσώπους Εταιρειών Υψηλής Τεχνολογίας, επιστήμονες, εκπροσώπους φορέων και policy makers από όλο τον κόσμο. Στο Συνέδριο και την Έκθεση του 2023 συμμετείχαν 2400 επισκέπτες από 43 χώρες.

Στόχος της διοργάνωσης και του Συνεδρίου που γίνεται από τον OE-A (Organic Electronic Association) είναι η ενημέρωση γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιτεύγματα του τομέα των Οργανικών Ηλεκτρονικών και των εφαρμογών τους.

Στο Booth της εταιρείας ΟΕΤ (B0.409), στο οποίο συμμετέχει ο Σύνδεσμος HOPE-A και το Εργαστήριο Νανοτεχνολογίας LTFN του ΑΠΘ, παρουσιάζονται εφαρμογές Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς καθώς και τα εμβληματικά Ευρωπαϊκά Project Flex2Energy και COPE-Nano, τα οποία δημιουργούν αντίστοιχα τη Βιομηχανική Παραγωγή των Οργανικών Ηλεκτρονικών στην Ευρώπη, και την καινοτομία σε αυτά τα πεδία.

GENIKI_KOSMOS_STAND.jpg

Μονάδα Παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς

To Flex2Energy project θέτει σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο έναν πολύ Φιλόδοξο και κρίσιμο στόχο: Την μαζική Παραγωγή 3ης γενιάς Φωτοβολταϊκών, ενώ παράλληλα δημιουργεί στην Ευρώπη την πρώτη παγκοσμίως αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς με ετήσια παραγωγή 1.000.000 m2 τον χρόνο, και ανοίγει τον δρόμο για την παραγωγή και άλλων οπτο-ηλεκτρονικών διατάξεων, όπως των εύκαμπτων Οργανικών LED.

Στους στόχους του περιλαμβάνεται ακόμη η δημιουργία εργαλείων μαζικής παραγωγής οργανικών ημιδιαφανών PV, τόσο στον τομέα της βιομηχανικής παραγωγής, όσο και στο κομμάτι της αισθητικής και στην κατασκευή υψηλής απόδοσης ανθεκτικών εκτυπωμένων προϊόντων ολοκληρωμένων PVs σε ανταγωνιστικές τιμές, εγκατεστημένα σε Κτίρια, Θερμοκήπια και Οροφές Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων.

Τα Φωτοβολταϊκά 3ης γενιάς είναι ελαφρά εύκαμπτα και ημιδιαφανή. Μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο στο εσωτερικό και εξωτερικό κτιρίων και εγκαταστάσεων, θερμοκηπίων και ανοικτών καλλιεργειών, κλπ. Παρέχουν ενεργειακή αυτονομία, είναι ανακυκλώσιμα και μπορούν να μεταφερθούν ή ακόμη να ενσωματωθούν σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή.

Η μαζική παραγωγή τους σηματοδοτεί την εξέλιξη της πράσινης βιομηχανίας, και την κλιματικά ουδέτερη οικονομία, η οποία ενσωματώνει όλες τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις (αυτοματισμούς, βιομηχανία 4.0, AI, ML), και μειώνει δραστικά το κόστος παραγωγής.

OMADIKI_STAND_S.jpg

Renewable Energy Tech 7-9 Μαρτίου

Από τις 7 έως και τις 9 Μαρτίου στους χώρους της HELEXPO-ΔΕΘ πραγματοποιείται η Έκθεση Renewable Energy Tech. Στην Έκθεση που αφορά τις ΑΠΕ και την Πράσινη Τεχνολογία συμμετέχουν εκατοντάδες εταιρείες του κλάδου από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Στο Περίπτερο 15 Booth A12 ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων HOPE-A και η Ελληνική εταιρία OET, και το Κέντρο COPE-Nano, παρουσιάζουν τις πρωτοποριακές λύσεις και εφαρμογές των Οργανικών Ηλεκτρονικών, των Φωτοβολταϊκών 3ης γενιάς καθώς και τα εμβληματικά Ευρωπαίκά Προγράμματα στα οποία συμμετέχουν.

Στο πλαίσιο της Renewable Energy Tech με ευθύνη του energypress.gr πραγματοποιείται Διεθνές Συνέδριο για τις ΑΠΕ την αποθήκευση και τις πράσινες τεχνολογίες.

Την Παρασκευή 8 Μαρτίου στο διάστημα 10:00 – 14:00 θα πραγματοποιηθεί Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με Θέμα «Ευκαιρίες και Προκλήσεις στην αγορά των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στις χώρες της Βαλκανικής και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης», στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της «πράσινης» επιχειρηματικής κοινότητας από Βουλγαρία, Ρουμανία, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Σερβία και Κροατία.