Έρχονται το 2024 νέο Εξοικονομώ για αντλίες θερμότητες και Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα

Έρχονται το 2024 νέο Εξοικονομώ για αντλίες θερμότητες και Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα
Κυριακή, 31/12/2023 - 08:12

Νέα «Εξοικονομώ», Αντλίες θερμότητας, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και τα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες» έρχονται μέσα στο 2024.

Νέα «Εξοικονομώ», Αντλίες θερμότητας, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω - Αλλάζω θερμοσίφωνα» και τα «Φωτοβολταϊκά στις στέγες» βρίσκονται ανάμεσα στις δράσεις του 2024 που συμπεριλαμβάνονται στο REPowerEU. Στο REPowerEU περιλαμβάνονται προγράμματα για την ενεργειακή εξοικονόμηση και τη χρήση των ΑΠΕ στην αυτοκατανάλωση, όπως νέα «Εξοικονομώ» για κατοικίες, «Αλλάζω Θερμοσίφωνα» και «Φωτοβολταϊκά στη Στέγη».

Μέσα στο 2024 έρχεται το νέο Εξοικονομώ για κατοικίες, στο πλαίσιο του οποίου στόχος είναι να αναβαθμιστούν 11.500 κατοικίες έως το τέλος του 2025.

Ο νέος κύκλος «Εξοικονομώ» για τα νοικοκυριά θα προβλέπει αυξημένες επιδοτήσεις για εγκατάσταση αντλιών θερμότητας.

Η αντλία θερμότητας μπορεί να συνδεθεί σε ένα σπίτι και με τα σώματα, αλλά και με την παροχή νερού, ώστε να υπάρχει και ζεστό νερό. Σε ένα σπίτι μέχρι 90 τ.μ. αρκεί μια αντλία θερμότητας 8-10Kw. Η αντλία θερμότητας έχει τη δυνατότητα να παίρνει τη θερμότητα του περιβάλλοντος και να τη μεταφέρει σε έναν χώρο. Απαραίτητη πάντως προϋπόθεση είναι το σπίτι να έχει καλή θερμομόνωση.

Παράλληλα, προβλέπεται νέα δράση «φωτοβολταϊκά στις στέγες», με στόχο μέχρι το τρίτο τρίμηνο του 2024 να έχουν εγκατασταθεί 11.580 συστήματα.

Επιδοτήσεις θα υπάρξουν στο Ανακυκλώνω Αλλάξω Θερμοσίφωνα για την απόσυρση ηλεκτρικών θερμοσιφώνων, που θα αντικατασταθούν με ηλιακούς θερμοσίφωνες.