Βενζίνη: Η τιμή σταθερά πάνω από 2 ευρώ

Βενζίνη: Η τιμή σταθερά πάνω από 2 ευρώ
Παρασκευή, 15/09/2023 - 06:51

Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή καυσίμων αυτές τις μέρες διαμορφώνεται στα 2.011 ευρώ το λίτρο.

Συνεχείς είναι οι έλεγχοι από τα κλιμάκια ελεγκτών της ΔΙΜΕΑ σε όλη τη χωρα αλλά, ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες στη Θεσσαλία, για την αποτροπή φαινομένων αισχροκέρδειας.

Όπως σχολιάζουν στο iEnergeia στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, τα κλιμάκια των ελεγκτών ελέγχουν και την τήρηση της νομοθεσίας σχετικά με την ανώτατη τιμή πώλησης στο εμφιαλωμένο νερό, όσο και στο πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους τόσο στα καύσιμα και σε όλη την αλυσίδα της παραγωγικής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η μέση τιμή καυσίμων αυτές τις μέρες διαμορφώνεται στα 2.011 ευρώ το λίτρο. Η μέση τιμή καυσίμων στον Βόλο είναι 1.981 ευρώ το λίτρο, στην Λάρισα η μέση τιμή καυσίμων είναι 1.984 ευρώ το λίτρο και στην Καρδίτσα η μέση τιμή καυσίμων διαμορφώνεται σε 1.989 ευρώ το λίτρο.

Στο μεταξύ η ΔΙΜΕΑ αναζητώντας νέα στελέχη που θα βοηθήσουν στην διενέργεια ακόμη περισσότερων ελέγχων έχει επαναφέρει την πρόσκληση μετάταξης για να συμπληρωθούν 41 κενές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι αυξήσεις στις τιμές χονδρικής τόσο για τη βενζίνη όσο και για το πετρέλαιο κίνησης, προβληματίζουν τα στελέχη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων που σε δηλώσεις τους υπογραμμίζουν ότι όσο οι τιμές εξακολουθούν να κινούνται σε υψηλότερα επίπεδα, θα ενταθούν οι πληθωριστικές πιέσεις στο ενεργειακό κόστος και στο κόστος πρώτων υλών που θα έρθει να προστεθεί στην ακρίβεια που ήδη επηρεάζεται από τις επιπτώσεις της πλημμύρας και των πρόσφατων πυρκαγιών.