Εκδήλωση ΣΒΕ: «Ελληνική Βιομηχανία και Πυρασφάλεια: Κίνδυνοι και μέσα προστασίας»

Εκδήλωση ΣΒΕ: «Ελληνική Βιομηχανία και Πυρασφάλεια: Κίνδυνοι και μέσα προστασίας»
Πέμπτη, 14/09/2023 - 14:05

Στις 13 Σεπτεμβρίου 2023, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσσαλονίκης, διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Βιομηχανία και Πυρασφάλεια: Κίνδυνοι και μέσα προστασίας», στο περίπτερο του ΣΒΕ στη ΔΕΘ.

Στην εκδήλωση, με ομιλητή τον Προϊστάμενο του Γραφείου Προληπτικής και Κατασταλτικής Πυρασφάλειας Θεσσαλονίκης, Αντιπύραρχο Αντώνιο Αζά, παρουσιάστηκαν η θεωρία της φωτιάς και ο μηχανισμός της εξέλιξης της πυρκαγιάς σε κλειστούς χώρους καθώς και οι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτήν. Επίσης, αναλύθηκαν χαρακτηριστικές περιπτώσεις πυρκαγιών σε βιομηχανίες, τα αίτια πρόκλησης της πυρκαγιάς και οι επιπτώσεις που επήλθαν στις επιχειρήσεις, από υλικής αλλά και από οικονομικής άποψης.

Στην παρουσίαση έγινε ιδιαίτερη αναφορά σε προτάσεις για βέλτιστες πρακτικές πυρασφάλειας στις βιομηχανικές επιχειρήσεις, σημειώθηκαν τα συνηθισμένα λάθη και οι παραλείψεις και παρουσιάστηκαν παραδείγματα προς μίμηση και προς αποφυγή. Τέλος, παρουσιάστηκε το αντικείμενο των υπαίθριων πυρκαγιών και η επιρροή τους σε παρακείμενες βιομηχανικές εγκαταστάσεις και με δεδομένη την ήδη υπάρχουσα κλιματική αλλαγή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα, με τη συμμετοχή υπευθύνων βιομηχανικών εγκαταστάσεων, μηχανικών και τεχνικών συμβούλων επιχειρήσεων, οι οποίοι έθεσαν τα θέματα που τους απασχολούν και αναφέρθηκαν στους προβληματισμούς τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 15/09/2023 - 12:28