Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πού θα βρείτε τα αποτελέσματα

Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Πού θα βρείτε τα αποτελέσματα
Πέμπτη, 22/06/2023 - 11:53

Τα αποτελέσματα για το Ανακυκλώνω Αλλάζω Θερμοσίφωνα αναμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Πού θα τα βρείτε.

Οι αιτήσεις για το «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Θερμοσίφωνα» ολοκηρώθηκαν και τώρα περιμένουμε τα αποτελέσματα για τους τελικούς δικαιούχους.

Τώρα θα ακολουθήσει η κατάταξη των αιτήσεων, ώστε να προκύψουν οι δικαιούχοι, αλλά και η λίστα των επιλαχόντων. Τα αποτελέσματα ανμένονται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα. Ταυτόχρονα αναμένονται τα Μητρώα των προμηθευτών που θα συνεργαστούν με το πρόγραμμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 11/7: Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα: Αυτά είναι τα αποτελέσματα - Η ανακοίνωση

Όταν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Θερμοσίφωνα θα αναρτηθούν ΕΔΩ. Σημειώνεται ότι θα αποτελέσματα θα είναι ανά Περιφέρεια. Στη συνέχεια θα υπάρξουν ανακοινώσεις με λίστες από τους επιλαχόντες.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να τοποθετήσουν τον ηλιακό θερμοσίφωνα σε κατοικία (όχι επαγγελματική στέγη). Προϋπόθεση είναι το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας να μην υπερβαίνει τις 30.000 ευρώ, αλλά και αποσυρθεί ο ηλεκτρικός θερμοσίφωνας (τουλάχιστον 40 λίτρων).

Η τελική επιλογή των δικαιούχων θα προκύψει μέσα από ένα συνδυασμό οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων και πιο συγκεκριμένα με το μέσο ετήσιο εισόδημα ανά μέλος οικογένειας, καθώς και το αν υπάρχουν στην οικογένεια μέλη ΑμεΑ ή εξαρτώμενα μέλη. Επίσης, θα πριμοδοτηθούν επίσης και οι μονογονεϊκές οικογένειες, με τουλάχιστον ένα εξαρτώμενο τέκνο.

Το κονδύλι που υπάρχει διαθέσιμο είναι στα 100 εκατ. ευρώ και αναμένεται να καλύψει 120.000 δικαιούχους, ωστόσο οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 350.000.

Βέβαια θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία με το Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή. Όσοι δικαιούχοι δεν κάνουν χρήση της επιδότησης μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, θα την χάσουν και θα καταρτιστεί λίστα επιλαχόντων. Κάτι που σημαίνει ότι θα υπάρξουν σε επόμενη φάση επιπλέον ωφελούμενοι.

Εκτός από το όφελος στους καταναλωτές, σημαντικό είναι και το όφελος για το περιβάλλον, καθώς εκτιμάται ότι θα σημειωθεί μείωση κατά τουλάχιστον 200 χιλ. τόνων CO2 ανά έτος. Καθώς επίσης υπολογίζεται, ότι η κατανάλωση ρεύματος για τη χρήση ζεστού νερού πρόκειται να μειωθεί κατά περίπου 65%.

Για να δοθεί η επιδότηση για την αγορά νέου ηλιακού θερμοσίφωνα είναι υποχρεωτική η απόσυρση των παλαιών θερμοσιφώνων οι οποίοι πρέπει να είναι λειτουργικοί.

Το εισοδηματικό όριο ανά μέλος οικογένειας είναι 30.000 ευρώ τον χρόνο και η επιδότηση ανέρχεται έως 60% της δαπάνης αγοράς του νέου ηλιακού θερμοσίφωνα.

Στο ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τους δικαιούχους συμπεριλαμβάνεται και το κόστος εγκατάστασης.

Το Πρόγραμμα «ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΩ-ΑΛΛΑΖΩ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑ» επιχορηγεί νοικοκυριά για την αντικατάσταση ενεργοβόρων Ηλεκτρικών Θερμοσιφώνων, με νέους σύγχρονης τεχνολογίας Ηλιακούς Θερμοσίφωνες. Το Πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Την επιδότηση αγοράς ενός καινούργιου Ηλιακού Θερμοσίφωνα σύγχρονης τεχνολογίας.

Την επιδότηση της δαπάνης για την εκτέλεση αναγκαίων συμπληρωματικών εργασιών αντικατάστασης του παλιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα με το νέο Ηλιακό (π.χ. κόστος μεταφοράς, εγκατάστασης του Νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα ή απεγκατάστασης του παλαιού Θερμοσίφωνα, αναλώσιμα & εξαρτήματα κλπ.)

Την υποχρεωτική παράδοση του παλιού ηλεκτρικού θερμοσίφωνα στον έμπορο λιανικής από τον οποίο γίνεται η προμήθεια του νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα.

Προσοχή:

Γίνονται δεκτοί προς αντικατάσταση παλιοί Ηλεκτρικοί Θερμοσίφωνες χωρητικότητας τουλάχιστον 40 λίτρων.

Δεν είναι δυνατή η επιδότηση νέου Ηλιακού Θερμοσίφωνα χωρίς την παράλληλη παράδοση του παλαιού Ηλεκτρικού Θερμοσίφωνα.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε εγκεκριμένους Προμηθευτές του Προγράμματος και να καλύψουν μέρος της συνολικής δαπάνης των σχετικών προϊόντων/υπηρεσιών.

Τελευταία τροποποίηση στις 11/07/2023 - 13:26