Η ΕΕ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Εκδήλωση Ενημέρωσης και Συζήτησης με τους Πολίτες

Η ΕΕ στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων - Εκδήλωση Ενημέρωσης και Συζήτησης με τους Πολίτες
Τετάρτη, 14/06/2023 - 11:29

Για τηνΠροστασία του ευρωπαϊκού παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), ο Καθηγητής στην Ιχθυολογία και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Λεονάρδος και ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, Business Partnerships Manager, ΜΚΟ ENALEIA.

Ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης και συζήτησης με τους πολίτες με θέμα : «Η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων» συνδιοργανώνουν, την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023, στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΟΛΚΕ , το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπήςστην Ελλάδα με την συνεργασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Η εκδήλωση αναπτύσσεται σε δύο θεματικές ενότητες:

A. Την αναπτυξιακή στρατηγική των Ιονίων Νήσων και τις προσδοκίες από την ΕΕ, θα παρουσιάσει η περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ενώ ο αναπληρωτής προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Παναγιώτης Πανταζάτος, θα τοποθετηθεί σχετικά με την Εφαρμογή της Πολιτικής Συνοχής στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

B. Για τηνΠροστασία του ευρωπαϊκού παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος θα συζητήσουν ο ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου (Σοσιαλιστές, Ελλάδα), ο Καθηγητής στην Ιχθυολογία και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ιωάννης Λεονάρδος και ο Δημήτρης Αλεξόπουλος, Business Partnerships Manager, ΜΚΟ ENALEIA. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Ηλίας Παλιαλέξης.

Εισαγωγικές τοποθετήσεις για την αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη σημερινή συγκυρία θα κάνουν ο επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Νιόβη Ρίγκου.

unnamed.jpg