«ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023»: Αυλαία στις 2 Μαΐου από το Ηράκλειο

«ΔΕΗ Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023»: Αυλαία στις 2 Μαΐου από το Ηράκλειο
Παρασκευή, 21/04/2023 - 08:58

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ”ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023” μετά από δέκα χρόνια όπως είπε αδράνειας, «αποτελεί και πάλι γεγονός όπως το Ράλι Ακρόπολις»

Για δεύτερη συνεχή χρονιά μετά την αναβίωσή του, το Ηράκλειο θα υποδεχθεί τον «ΔΕΗΔιεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδος», φιλοξενώντας τον Πρόλογο (αγώνα χρονομέτρησης) μήκους 7,7km στις 2 Μαΐου που θα ξεκινήσει από το Karteros Beach Sports Center και το 1ο εταπ της διοργάνωσης (187,7km) στις 3 Μαΐου που θα διασχίσει ένα μεγάλο μέρος της Περιφερειακής Ενότητας.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ηράκλειο, εξέφρασε την ικανοποίησή του που ο ”ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023” μετά από δέκα χρόνια όπως είπε αδράνειας, «αποτελεί και πάλι γεγονός όπως το Ράλι Ακρόπολις» , σημειώνοντας ότι και οι δύο αυτές διοργανώσεις «αποτελούν την ατμομηχανή της εξωστρέφειας της χώρας μας, σε θέματα αθλητισμού». Προσέθεσε ότι πρόκειται για ένα Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο ο οποίος «δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλους μεγάλους και με παράδοση ποδηλατικούς γύρους, όπως ο Giro d’ Italia, και ο Tour de France» και στον οποίο θα συμμετέχουν 20 ομάδες με 120 αθλητές, και κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους την κορυφαία αυτή διοργάνωση.

Σε ότι αφορά το 1ο εταπ στις 3 Μαΐου με έναρξη από το Ηράκλειο, θα διασχίσει συνολικά 187,7 χλμ και περιοχές όπως η Αγία Βαρβάρα, η Γέργερη, ο Ζαρός, τα Βορίζια, οι Καμάρες, τον Πλάτανο, το Τυμπάκι, τη Φαιστό, τις Μοίρες, τη Γόρτυνα, τους Αγίους Δέκα, τους Στόλους, το Ασήμι, το Χάρακα, τον Πύργο, το Σχοινιά, το Αρκαλοχώρι, τις Μελέσες, τις Αρχάνες, την Κνωσό, το Ηράκλειο και τερματισμό στο Ενετικό Λιμάνι. Ο ”ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2023” θα διασχίσει τρεις Περιφέρειες της χώρας, καθώς μετά την Κρήτη, σειρά έχει η Πελοπόννησος και η Δυτική Ελλάδα, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην Αρχαία Ολυμπία στις 5 Μαΐου.

«Το ποδήλατο πρέπει να μπει περισσότερο στη ζωή μας και ως μέσο μετακίνησης και ως μέσο ψυχαγωγίας, αλλά και ως μέσο άθλησης» ανέφερε ο κ. Αυγενάκης ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του, καθώς όπως τόνισε από την έναρξη της θητείας στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού «βλέπουμε να διαμορφώνεται ένας διαφορετικός χάρτης στη χώρα μας» σε ό,τι αφορά -όπως τόνισε- τη δημοφιλία των αθλημάτων, επαναλαμβάνοντας τον στόχο, όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά να ασχολούνται με τον αθλητισμό.

«Σήμερα είμαστε στο 40% των οικογενειών που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον αθλητισμό. Δεν είμαστε όμως ικανοποιημένοι καθώς θα θέλαμε το νούμερο αυτό να είναι τουλάχιστον 60% για να φτάσουμε τα ποσοστά των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών» σημείωσε ο κ. Αυγενάκης που τόνισε ότι αυτό αποτελεί «ένα στοίχημα για την επόμενη θητεία, εφόσον ο ελληνικός λαός επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του στον πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη και εφόσον ο πρωθυπουργός μου εμπιστευτεί εκ νέου το Υπουργείο Αθλητισμού».

Ο Βασίλης Αναστόπουλος, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Cycling Greece αναφέρθηκε στην επιτυχημένη παρουσία του Ποδηλατικού Γύρου πέρυσι στην Κρήτη που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις, διευκρινίζοντας ότι πέραν όλων των άλλων «είναι μια εκπληκτική ευκαιρία να διαφημίσουμε ακόμη μια φορά τις ομορφιές του τόπου και να αναδείξουμε την κρητική φιλοξενία».

Ο αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης επισήμανε ότι μέσω της τηλεοπτικής κάλυψης «εκατομμύρια τηλεθεατές θα μπορέσουν να δουν τι σημαίνει Ελλάδα για εμάς» ενώ ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Κώστας Βαρδαβάς πέρα από την σπουδαιότητα της διοργάνωσης και τη διαφήμιση για την Κρήτη, το Ηράκλειο και τη χώρα, μεγάλο στοίχημα αποτελεί όπως τόνισε «η προώθηση του ποδηλάτου στην καθημερινότητα μας ως εναλλακτικού οικολογικού μέσου μετακίνησης για όλους».

Το παρών στη συνέντευξη Τύπου έδωσε ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης, η αντιδήμαρχος Διοίκησης και Οργάνωσης του Δήμου Αρχανών Αστερουσίων Χαρά Γενειατάκη, αλλά και ο υπεύθυνος Χορηγικού Προγράμματος του «ΔΕΗ Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2023» Παύλος Αθανασούλης, που επισήμανε ότι η φετινή διοργάνωση, θα είναι ακόμη πιο επιτυχημένη από τη διοργάνωση πέρυσι, την οποία μετέδωσαν «42 τηλεοπτικοί σταθμοί σε 164 χώρες, που έβαλαν τον ”ΔΕΗ Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας” και τις ομορφιές τής χώρας μας, σε 1,3 δισεκατομμύρια σπίτια».