Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Καταγγελία Προσαγωγής Συνδικαλιστών Συνδικάτου Ενέργειας στη Μασσαλία

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Καταγγελία Προσαγωγής Συνδικαλιστών Συνδικάτου Ενέργειας στη Μασσαλία
Παρασκευή, 21/04/2023 - 09:35

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας, καταγγέλλει την κρατική καταστολή που εξαπολύθηκε με την προσαγωγή των 13 συνδικαλιστών από τον κλάδο της Ενέργειας στην περιοχή της Μασσαλίας στη Γαλλία, τη Δευτέρα 17/4.

Στη Μασσαλία το τοπικό Συνδικάτο Ενέργειας προχώρησε τη Δευτέρα σε συμβολική κινητοποίηση στα γραφεία της Περιφέρειας καταγγέλλοντας την ενεργειακή ακρίβεια. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή 13 συνδικαλιστών του Συνδικάτου Ενέργειας, 5 γυναικών και 8 ανδρών, μιλώντας για «έκρηξη» στο σημείο της κινητοποίησης. Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στην περιοχής της Μασσαλίας, που με τις πολύμορφες, μαζικές δράσεις τους την ίδια μέρα πριν το διάγγελμα Μακρόν έστελναν μήνυμα αντίστασης και συνέχισης του αγώνα. Χαιρετίζουμε την άμεση απάντηση που έδωσε το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, καλώντας σε επιτόπου κινητοποίηση και διαμαρτυρία στην Αστυνομική Διεύθυνση. Κάτω από την πίεση της μαζικής κινητοποίησης αφέθηκαν ελεύθεροι οι 12 από τους 13 συνδικαλιστές, χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες.

Το Σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους εργαζόμενους στον κλάδο της Ενέργειας, στους εργαζόμενους στη Μασσαλία και συνολικά στους εργαζόμενους στη Γαλλία στον πολύμηνο αγώνα που δίνουν για την προάσπιση των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων τους, κόντρα στην πολιτική του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού.

Δίνουμε το αγωνιστικό παρών στην εκδήλωση αλληλεγγύης στους αγώνες των εργατών της Γαλλίας το Σάββατο 29 Απρίλη στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά (Σκυλίτση Ομηρίδου 19) στις 6:30 μ.μ. Δυναμώνουμε και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί με τους αδελφούς-εργάτες των άλλων χωρών που βρίσκονται σε απεργίες, σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, στις απεργιακές συγκεντρώσεις την 1η Μάη. Δυναμώνουμε τον αγώνα των εργατών σε κάθε κλάδο, σε κάθε εργοστάσιο απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που κλιμακώνουν όλες οι κυβερνήσεις, υπηρετώντας τα συμφέροντα και τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων.

Αλληλεγγύη με τους συνδικαλιστές του συνδικάτου ενέργειας Μασσαλίας! Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Μασσαλίας και της Γαλλίας!

Solidarité aveclessyndicalistesdusyndicatdel‘énergie deMarseille!

Solidarité avec les travailleurs de Marseille et France!

ΤοΔ.Σ.

Τελευταία τροποποίηση στις 21/04/2023 - 10:10