Στήριξη του Κλαδικού Σωματείου Ενέργεια στους εργαζόμενους EMFI

Στήριξη του Κλαδικού Σωματείου Ενέργεια στους εργαζόμενους EMFI
Τρίτη, 18/04/2023 - 09:54

Ανακοίνωση αλληλεγγύης στο κλαδικό σωματείο ενέργειας για την EMFI

Το Κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΝ-ΑΒΕΚ) εκφράζει τη συμπαράστασή του στον αγώνα των εργαζόμενων στην EMFI (πρώην ΕΒΓΑ) και στηρίζει την απεργία που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Γάλα - Τρόφιμα – Ποτά, για να μη θρηνήσουμε κι άλλους νεκρούς συνάδελφους.

Η 24ωρη απεργία θα πραγματοποιηθεί στο εργοστάσιο την Τρίτη 18 Απρίλη, σαν απάντηση των εργαζομένων ύστερα από την απώλεια συναδέλφου εν ώρα εργασίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο μηχανοστάσιο. Είναι άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα καθώς είχαν γίνει καταγγελίες για τη συνεχόμενη υπερωριακή εργασία, τα συνεχόμενα 12ωρα και τους εξοντωτικούς ρυθμούς για να βγει η παραγωγή, για να στηριχθεί η κερδοφορία της επιχείρησης.

Σε αυτές τις συνθήκες, η εργοδοσία αντί να προσλάβει επιπλέον εργαζόμενους για να καλύψει τις ανάγκες, αξιοποιεί την αντεργατική νομοθεσία, επιβάλλοντας δουλειά μέχρι τελικής πτώσης, ατελείωτες υπερωρίες με αποτέλεσμα να αυξάνεται η καταπόνηση των εργαζομένων, να ανεβαίνουν οι δείκτες του στρες, να προκαλούνται επαγγελματικές ασθένειες.

Διεκδικούμε την εφαρμογή του εργάσιμου χρόνου, για 5ημερο, 8ωρο με ικανοποιητικές απολαβές. Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της ζωής μας και της υγείας μας. Για να μπορούμε να επιστρέφουμε όρθιοι στα σπίτια μας και στους δικούς μας ανθρώπους. Απαιτούμε να γίνει διερεύνηση και να αποδοθούν οι ευθύνες για το νέο αυτό έγκλημα.

Τέλος, εκφράζουμε τα συλλυπητήρια προς την οικογένεια του αδικοχαμένου εργαζόμενου.

Όχι άλλοι νεκροί εργάτες για τα κέρδη τους.