Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Η υγεία του λαού κινδυνεύει

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Η υγεία του λαού κινδυνεύει
Πέμπτη, 01/12/2022 - 10:38

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας συμμετέχει στην τρίωρη στάση εργασίας12:00 με 15:00που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής και στοσυλλαλητήριοστη Βουλή στη1 το μεσημέρι.

Το Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας συμμετέχει σήμερα Πέμπτη 1η Δεκεμβρίουστην τρίωρη στάση εργασίας12:00 με 15:00που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής. Συμμετέχει επίσης και στοσυλλαλητήριοστη Βουλή στη13:00 το μεαημέρι, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ που επιχειρεί τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Με το νομοσχέδιο που φέρνει στην ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 1 Δεκέμβρη επιχειρεί να μην αφήσει τίποτα όρθιο, θέλει να διευρύνει την κερδοφορία των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων, ξεζουμίζοντας ακόμη περισσότερο το λαϊκό εισόδημα, πατώντας πάνω στην ανάγκη μας για πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας, από τις οποίες συστηματικά αποσύρεται το κράτος εδώ και χρόνια.

Το νομοσχέδιο φέρνει την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ. Βέβαια αυτό δεν στοχεύει μόνο στους γιατρούς αλλά στον ίδιο τον λαό αφού θα υποβαθμίσει τις παροχές υγείας συνολικά.

Το νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τις τρομακτικές ελλείψεις σε υγειονομικό, νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό, που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία, είτε θα οδηγήσει τους ασθενείς στις μακριές λίστες αναμονής για τακτικά ιατρεία, χειρουργεία, θεραπεία, ή θα τους σπρώξει στην αγκαλιά των ιδιωτών γιατρών και των ιδιωτικών ιατρικών κέντρων. Τα ίδια τα δημόσια νοσοκομεία θα περιοριστούν στο να αντιμετωπίζουν τα επείγοντα περιστατικά και θα συνεχίσουν να υποβαθμίζουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η πείρα από την περίοδο της πανδημίας έδειξε ότι ο λαός και οι υγειονομικοί, σαν μια γροθιά, μπορούν να παλέψουν και να υπερασπιστούν τη ζωή τους, την υγεία τους, τα δικαιώματά τους.

Καμία ανοχή! Καμία αναμονή! Όλοι στον αγώνα!

  • Διεκδικούμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!
  • Διεκδικούμε τη στελέχωση των δημόσιων μονάδων υγείας με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με ουσιαστικές αυξήσεις.
  • Παλεύουμε για να αυξηθεί η κρατική χρηματοδότηση στο δημόσιο σύστημα υγείας. Για να μην κλείσει, να μη συγχωνευτεί κανένα νοσοκομείο, κανένα κέντρο υγείας, να φτιαχτούν κι άλλα στις περιοχές που σήμερα δεν εξυπηρετούνται επαρκώς.

ΤηνΠέμπτη 1/12συμμετέχουμε στην τρίωρη στάση εργασίας12:00 με 15:00που έχουν κηρύξει τα Εργατικά Κέντρα Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου, Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής.

Συμμετέχουμε στοσυλλαλητήριοστη Βουλή στις13:00, διεκδικώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.