Webinars: Ρύπανση από πλαστικά –Βιοποικιλότητα – Κλιματική Αλλαγή

Webinars: Ρύπανση από πλαστικά –Βιοποικιλότητα – Κλιματική Αλλαγή
Πέμπτη, 06/10/2022 - 13:41

ΗiSeaκαι το Green Tank συνεχίζουν τις δράσεις τους στο πλαίσιο του έργου «Γνωρίζω – Συμμετέχω – Προστατεύω» για την ενδυνάμωση των πολιτών καθώς και εθελοντικών ομάδων ώστε να ενισχυθεί η συμμετοχή τους στις δημόσιες συζητήσεις και στη λήψη αποφάσεων που αφορούν σε φλέγοντα περιβαλλοντικά ζητήματα.

Το έργο επικεντρώνεται σε τρεις θεματικές: την κλιματική κρίση, την απώλεια της βιοποικιλότητας και τη ρύπανση από πλαστικά και τα εισαγωγικά webinars διοργανώνονται με στόχο την ενημέρωση σχετικά με το αντικείμενο κάθε μιας από αυτές τις τρεις περιβαλλοντικές θεματικές του έργου.

Ο δεύτερος κύκλος δράσεων (2022-2023) ξεκινάει με το εισαγωγικό webinar για τηρύπανση από πλαστικά, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022.

Εισηγήτρια του webinar θα είναι ηΑναστασία Χαρίτου, υπεύθυνη του πυλώναΆνθρωπος και Υδάτινα Οικοσυστήματατης Περιβαλλοντικής Οργάνωσης iSea.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρώτο εισαγωγικό webinar του δεύτερου κύκλου είναι διαθέσιμεςεδώ.

Θα ακολουθήσουν δύο ακόμη webinars:

  • με θέμα «Βιοποικιλότητα: Επιστήμη και Δεδομένα», την Τρίτη 18 Οκτωβρίου
  • με θέμα «Κλιματική αλλαγή: Επιστήμη και Δεδομένα», την Τρίτη 25 Οκτωβρίου

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σαςεδώ.

Περισσότερα για το έργο μπορείτε να μάθετεεδώ.

Το έργο «Γνωρίζω-Συμμετέχω-Προστατεύω το περιβάλλον» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματοςActivecitizensfund, με φορέα υλοποίησης την iSea και εταίρο το TheGreenTank.Περιλαμβάνει δύο κύκλους δράσεων ενημέρωσης και κατάρτισης που αποτελούνται από webinars και δια ζώσης σεμινάρια κατά τα ακαδημαϊκά έτη 2021-2022 και 2022-2023.

Το πρόγραμμαActivecitizensfund, ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEAGrants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Activecitizensfund για την Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow. Διαβάστε περισσότερα εδώ:www.activecitizensfund.gr.