«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Πού βγαίνουν τα αποτελέσματα

«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Πού βγαίνουν τα αποτελέσματα
Τετάρτη, 13/07/2022 - 12:52

Τα αποτελέσματα από το «Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή» έρχονται μέσα στα επόμενα 24ωρα. Πού βγαίνουν τα αποτελέσματα.

Τεράστιο είναι το ενδιαφέρον των πολιτών για το «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» και στις επόμενες αναμένεται να ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα για τους δικαιούχους του voucher.

Το ενδιαφέρον των καταναλωτών είναι τεράστιο και σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς έχουν υποβληθεί περισσότερες από 800.000 αιτήσεις για την αντικατάσταση 1,5 εκατ. ηλεκτρικών συσκευών.

Η πλατφόρμα για τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων για την επιδότηση αντικατάστασης ενεργοβόρων συσκευών έχει κλείσει και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία τελικής βαθμολόγησης και κατάταξης με βάση τη μοριοδότηση.

Η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για τις επιχειρήσεις λιανικής που θέλουν ενταχθούν στο πρόγραμμα και τους τεχνίτες ψυκτικούς που θα πιστοποιηθούν για την εγκατάσταση-απεγκατάσταση των κλιματιστικών.

«Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή»: Πού θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα από το πρόγραμμα θα ανακοινωθούν στη σελίδα του Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή, ενώ ο κάθε πολίτης θα λάβει σχετική ενημέρωση με SMS.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα όταν ανακοινωθούν.

Την ίδια ώρα «στήνεται» το μητρώο συσκευών που έχουν τις προδιαγραφές που θέτει το πρόγραμμα ώστε να αντικαταστήσουν τα παλιά ψυγεία, καταψύκτες και κλιματιστικά.

Δεν μπορούν οι καταναλωτές να αγοράσουν οποιαδήποτε συσκευή επιθυμούν ούτε οι λιανέμποροι να πουλήσουν όποια θέλουν. Εκτός από το ότι θα πρέπει να έχουν τις προδιαγραφές αναφορικά με την ενεργειακή κλάση, τον τύπο ή την κατηγορία κ.α. που τίθενται από το πρόγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, θα πρέπει να έχουν ενταχθεί στο μητρώο συσκευών.

Ετσι, ακόμα και αν κάποιες συσκευές ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες και πληρούν τις τιθέμενες απαιτήσεις δεν εντάσσονται αυτοδικαίως στο πρόγραμμα. Θα πρέπει να προηγηθεί δήλωση και έγκρισή τους (επιβεβαίωση των κριτηρίων επιλεξιμότητας) πριν τη διάθεσή τους σε ωφελούμενους.

Οι προμηθευτές (κατασκευαστές ή αντιπρόσωποι) θα πρέπει πρώτα να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στην ψηφιακή πλατφόρμα προμηθευτών του προγράμματος και μετά την έγκριση μπορούν να δηλωθούν τα μοντέλα των συσκευών.

Η καταληκτική ημερομηνία αγορών έχει τεθεί η 16η Σεπτεμβρίου και η καταληκτική ημερομηνία παράδοσης συσκευής προς ανακύκλωση από τον ιδιώτη στον έμπορο η 30η Σεπτεμβρίου.

Ορόσημα και Προθεσμίες

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ενστάσεων

7 ημέρες μετά την ανακοίνωση των προσωρινών αποτελεσμάτων

Καταληκτική ημερομηνία αγορών

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59

(όπως θα καταγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος)

Καταληκτική ημερομηνία παράδοσης συσκευής προς ανακύκλωση (από τον ιδιώτη στον έμπορο)

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 23:59

(όπως θα καταγραφεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Προγράμματος)

Συμμετοχή προμηθευτών και τεχνικών κλιματισμού

Ενεργοποιήθηκε η είσοδος στην ψηφιακή πλατφόρμα Προμηθευτών και Τεχνικών Εγκατάστασης Συσκευών Κλιματισμού.

Οι Προμηθευτές (Έμποροι λιανικής – καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, Κατασκευαστές, Αντιπρόσωποι και Διανομείς) καθώς και οι Τεχνικοί εγκατάστασης συσκευών κλιματισμού, μπορούν να μπαίνουν στην σχετική πύλη και αφού κάνουν εγγραφή, να προβούν κατά περίπτωση σε διαδικασίες

-Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής Προμηθευτών και Τεχνικών εγκατάστασης κλιματισμού στο Πρόγραμμα,

-Δήλωσης εμπορικών μοντέλων ηλεκτρικών συσκευών για συμπερίληψή τους στο κεντρικό μητρώο εγκεκριμένου εξοπλισμού του Προγράμματος