Αλλάζω Συσκευή: Τα τελευταία vouchers

Αλλάζω Συσκευή: Τα τελευταία vouchers
Τετάρτη, 11/10/2023 - 13:32

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι στο «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή».

Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να υπάρξουν νέοι δικαιούχοι στο «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή».

Υπενθυμίζεται, ότι το καλοκαίρι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα επιπλέον 68.122 νοικοκυριά. Μετά από αυτή την προσθήκη, οι συνολικοί δικαιούχοι του προγράμματος διαμορφώνονται σε 653.772. Η προθεσμία για την εξαργύρωση των vouchers του τρίτου κύκλου του προγράμματος, δηλαδή των τελευταίων δικαιούχων που έλαβαν vouchers από τις 12 Ιουλίου και μετά έληξε στις 10 Οκτωβρίου ενώ η δυνατότητα παράδοσης των παλαιών συσκευών στα καταστήματα που έχει γίνει η αγορά είναι μέχρι τις 9 Νοεμβρίου.

Πάντως, το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω- Αλλάζω Συσκευή» που ήδη τρέχει για περισσότερο από έναν χρόνο και αφορά στην αντικατάσταση 1,5 εκατ. συσκευών για περισσότερους από 600.000 δικαιούχους έχει τονώσει σημαντικά την αγορά.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του προγράμματος έχουν εκδοθεί συνολικά σχεδόν 1 εκατ. επιταγές για αντικατάσταση ενεργοβόρων συσκευών. Η μερίδα του λέοντος αφορά στα κλιματιστικά, καθώς έχουν εκδοθεί 489.386 vouchers. Ακολουθούν τα ψυγεία με τον αριθμό των επιταγών να φτάνει στα 356.083 και οι καταψύκτες που έχουν και τη μικρότερη ζήτηση, καθώς ο αριθμός των επιταγών που έχουν εκδοθεί ανέρχεται σε 95.703.

Από το σύνολο των επιταγών παραμένουν διαθέσιμες προς χρήση πάνω από 320.000 για κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες.

Ανακυκλώνω Αλλάζω Συσκευή: Πώς θα βρουν οι επιλαχόντες δικαιούχοι τις επιταγές

Οι νέοι δικαιούχοι - αν υπάρξουν - θα ενημερωθούν με SMS και για να βρουν τις επιταγές θα πρέπει να συνδεθούν στο gov.gr. Ειδικότερα θα πρέπει να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση του προγράμματος εδώ, στη συνέχει πρέπει να κάνουν είσοδο με τους κωδικούς taxisnet και να δουν από το μενού στην κατηγορία επιταγές τα σχετικά voucher και το ποσοστό επιδότησης.