Power Pass με νέο ΑΦΜ σήμερα 19/6 στο gov.gr - Προσοχή στα λάθη στην αίτηση

Power Pass με νέο ΑΦΜ σήμερα 19/6 στο gov.gr - Προσοχή στα λάθη στην αίτηση
Κυριακή, 19/06/2022 - 08:31

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων στην πλατφόρμα Power Pass στο gov.gr για την αναδρομική επιδότηση του ρεύματος έως 600 ευρώ. Στο Power Pass μπαίνει σήμερα νέο ΑΦΜ.

Νέο ΑΦΜ μπήκε σήμερα στην πλατφόρμα Power Pass για αίτηση. Πλέον κάνουν αίτηση όσοι έχουν ΑΦΜ που τελειώνει σε 1 και σε 2.

Αιτήσεις θα υποβάλλονται -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- έως και την 30ή Ιουνίου. Κατά τις πρώτες ημέρες της λειτουργίας της, η πλατφόρμα θα ανοίγει σταδιακά για τους δικαιούχους, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους. Ακολούθως θα παραμείνει ανοιχτή για όλους.

Η εκκαθάριση των αιτήσεων, ο προσδιορισμός του ποσού επιστροφής και η καταβολή του στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Η επιδότηση αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01-12-2021 έως και 31-05-2022.

Η υποβολή της αίτησης βήμα-βήμα

Είσοδος στην πλατφόρμα του power pass μέσω του vouchers.gov.gr.

Είσοδος στην αίτηση με τους κωδικούς taxisnet

Επιβεβαίωση για διασταύρωση στοιχείων και μετά μπαίνουμε σε μια καινούρια οθόνη, όπου μας ζητείται να ελέγξουμε και να επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία της ταυτότητάς μας.

Ελέγχουμε και πατάμε ξανά επιβεβαίωση.

Επιλέγουμε δικαιούχο της επιδότησης Power Pass.

Εφόσον ο δικαιούχος επιθυμεί να υποβάλλει αίτηση για τον ίδιο τότε πατάει πάνω στο ΑΦΜ του για να συνεχίσει.

Σε αυτό το βήμα ο δικαιούχος μπορεί να τροποποιήσει τα στοιχεία της κύριας κατοικίας του εφόσον δεν συμφωνεί με αυτά που εμφανίζονται ή δεν εμφανίζεται κάποιο μέλος της οικογένειας του το οποίο είναι επίσης δικαιούχος (φοιτητής).

Στην επόμενη οθόνη ο δικαιούχος βλέπει για κάθε μήνα από το Δεκέμβριο του 2021 έως και τον Μάιο του 2022 την κύρια κατοικία και τον αριθμό παροχής που είναι δηλωμένα στην φορολογική του δήλωση.

Τι σημαίνουν οι χαρακτηρισμοί των σταδίων της αίτησης;

ΕΚΚΡΕΜΕΙ ΥΠΟΒΟΛΗ: o χρήστης δεν έχει πατήσει "υποβολή αίτησης".

ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙΣΑ: έχει απορριφθεί η αίτηση. Εάν πλοηγηθείτε στη σελίδα της αίτησης θα δείτε στο πάνω μέρος περισσότερες πληροφορίες (π.χ. αδυναμία διασταύρωσης του ΑΦΜ ως δικαιούχου/συνδικαιούχου στο δηλωθέν ΙΒΑΝ). Απορριφθείσες αιτήσεις μπορούν να αλαχθούν και να επανυποβληθούν.

ΥΠΟ ΕΛΕΓΧΟ: η αίτηση έχει υποβληθεί και βρίσκεται σε διαδικασία ελέγχου των ακολούθων.

- αν το ΑΦΜ είναι δικαιούχος / συνδικαιούχος στο δηλωθέν IBAN.

- αν ο αιτών/αιτούσα δεν έχει ξεπεράσει την μία (1) αίτηση για τον ίδιο και τον/την σύζυγο και δεν έχει ξεπεράσει τις τρεις (3) για τα προστατευόμενα μέλη.

ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ: για όσες αιτήσεις είναι σε αυτή την κατάσταση, έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι και περιμένουν από 1-ΙΟΥΛ-2022 να εκτελεστούν οι εκκαθαρίσεις για να αποφασιστεί το ποσό της επιστροφής.

ΠΡΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: το ποσό επιστροφής (για πληρωμή, μέσω ΔΙΑΣ) θα αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα.

ΠΡΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ: η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στο επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα μέσω ΔΙΑΣ και περιμένουμε από την τράπεζα να κάνει την πληρωμή.

ΕΓΚΡΙΘΕΙΣΑ: έχουμε λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμη. Ο/Η δικαιούχος μπορεί να ελέγξει το λογαριασμό του/της.

Τελευταία τροποποίηση στις 20/06/2022 - 08:09