Νέες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Προς παράταση το επίδομα Fuel Pass

Νέες αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης - Προς παράταση το επίδομα Fuel Pass
Τρίτη, 24/05/2022 - 12:28

Ανοδική τροχιά τραβούν τα καύσιμα με τις τιμές της βενζίνης να παραμένουν στα ύψη.

Σε πανελλήνια βάση η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει αγγίξει πλέον τα 2,26 ευρώ, η αμόλυβδη 100 οκτανίων περνά τα 2,42 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης πλησιάζει τα 1,9 ευρώ το λίτρο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Σταυριανάκης, πρατηριούχος επί 60 χρόνια στη Ρόδο ανέφερε ότι η κατάσταση αυτή που βιώνει είναι πρωτοφανής ως επαγγελματίας του κλάδου με τις συνεχείς καθημερινές αυξήσεις στα καύσιμα, πράγμα το οποίο δεν έχει αντιμετωπίσει ξανά. Τόνισε πως τώρα που ξεκίνησε η σεζόν, όσοι εποχικά εργαζόμενοι πρέπει να μετακινηθούν στη Νότια Ρόδο, θα κληθούν να πληρώσουν περίπου 600 ευρώ το μήνα για τα καύσιμα, ενώ μίλησε και για το γέμισμα του ρεζερβουάρ, που τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες γίνεται με φειδώ και δεν ξεπερνά τα 15 με 20 ευρώ.

Η πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA» για την εκτόξευση των τιμών της βενζίνης.

Η πρόεδρος ζήτησε την προσοχή των πολιτών για τα πρατήρια με τις πολύ φθηνές τιμές καθώς είναι πιθανόν να είναι νοθευμένα τα καύσιμα.

Στην περιφέρεια μάλιστα και ειδικά σε περιοχές όπως οι Κυκλάδες, η Λευκάδα, αλλά και η Ευρυτανία οι τιμές της απλής αμόλυβδης έχουν περάσει τα 2,43 ευρώ, της αμόλυβδης 100 οκτανίων τα 2,55 ευρώ και του πετρελαίου κίνησης τα 2,08 ευρώ το λίτρο.

Νέα μέτρα και επίδομα βενζίνης τον Ιούνιο

Νέα μέτρα φαίνεται πως σχεδιάζει η κυβέρνηση, την ίδια στιγμή που η τιμή σε πολλά νησιά του Αιγαίου έχει φτάσει πάνω από 2,50 ευρώ το λίτρο.

Πάντως, όπως ανακοίνωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, το 26% των πρατηρίων που ελέγχθηκαν, αισχροκερδούσαν.

Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα κυβερνητικά σχέδια για πρόσθετες παρεμβάσεις στις τιμές των υγρών καυσίμων κινούνται στους εξής άξονες:

Την παράταση της επιδότησης των 0,15 ευρώ το λίτρο στο diesel και μετά τον Ιούνιο και είναι πιθανό να υπάρξει αύξηση του ποσού.

Να επεκταθεί το μέτρο του επιδόματος των 30 – 50 ευρώ στη βενζίνη με ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης του ποσού της κρατικής ενίσχυσης στα 40 – 60 ευρώ.

Ο τελικός σχεδιασμός του τρόπου παρέμβασης των τιμών στα καύσιμα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες, καθώς απομένει σχεδόν ενάμισης μήνας μέχρι τη λήξη του Fuel Pass.